Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobiltelefon-töltés, vezeték nélkül

Kütyük

Mobiltelefon-töltés, vezeték nélkül

A Nokia is lát fantáziát a technikában.

A múlt hét végén jelentette be a Wireless Power Consortium a Nokia csatlakozását a kezdeményezéshez. A finn gyártó ezzel kifejezte érdeklődését a szervezet tevékenysége iránt; bár arról természetesen nem tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy mikor jelenik meg az első, erre az eljárása alapuló töltővel bíró mobiltelefonja.

Mégis, miről van szó? Röviden: a vezeték nélküli töltés a mágnesen indukció alapelvét használja ki. Ennek köszönhetően a mobil eszközt a töltő közelébe helyezve elérhető, hogy vezetékek nélkül kapja meg a hordozható készülék a számára szükséges elektromos töltést. Nincsenek tekergőző kábelek, ugyanakkor a technika biztonságos, emberre veszélytelen lesz. Bővebben itt.

Jelentősen kibővül mozgásterünk a Qi vezetékmentes töltési eljárás piaci lehetőségeit illetően, nyilatkozott a WPC vezetője, Menno Treffers, a Nokia csatlakozása kapcsán. Treffers szerint a piackutatások azt mutatják, hogy élénk érdeklődés mutatkozik a vezetékmentes töltési lehetőségek iránt a technikára fogékony fogyasztói réteg irányából. Felmérések szerint a megkérdezett felhasználók 80 százaléka a vezetékek nélkül történő töltés lehetőségét használná majdnem minden alkalommal, amikor erre szüksége van egy készülékének. Jelenleg a szervezet azon dolgozik, hogy ez elvi szinten elérhetővé váljék: univerzális leírást szeretnének kidolgozni a technikára, hogy mindenhol könnyen, egységesen használható legyen az eljárás.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés