Connect with us

technokrata

A Nokia az első

Kütyük

A Nokia az első

Technológia fenntarthatóságában a Nokia az első a Dow Jones index szerint.

A Dow Jones elismert fenntarthatósági mutatója (Dow Jones Sustainability Index) szerint 2009-ben és 2010-ben a technológia fenntarthatóságát tekintve a Nokia a világ legjobban teljesítő vállalata. A Nokia már eddig is több éven át vezette az ˝Európa˝ és a ˝Kommunikáció˝ kategóriát, idén pedig a ˝Világ technológiai vezetője˝ címet is megszerezte a világ összes technológiai ágazatát felölelő mezőnyben.

A világszerte elismert Dow Jones mutatók aszerint rangsorolják a legkiemelkedőbb vállalatokat, hogy azok milyen mértékben veszik figyelembe tevékenységük során a fenntarthatóság követelményét. A több mint ötven ország 2.500 vállalatától származó adatok a legnagyobb intézményi befektetők által is megbízhatónak tartott mutatókat adnak.

A Nokia ügyvezető alelnöke és pénzügyi igazgatója, Rick Simonson a hírrel kapcsolatban megjegyezte: ˝Hatalmas eredmény, hogy a világ teljes technológiai iparán belül megszereztük az első helyet. Ez a teljesítmény tükrözi a Nokia munkatársainak a fenntartható üzleti gyakorlat mellett vállalt folyamatos és szilárd elkötelezettségét. Továbbra is odafigyelünk erre a területre, hiszen a felelősségteljesen végzett munka nem pusztán helyes, hanem üzleti szempontból is kétségtelenül a legkifizetődőbb hozzáállás˝.

A Nokia üzleti tevékenysége során már több mint egy évtizede figyelmet fordít a környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontokra, és minden egyes készüléke esetében a csomagolás, az energiafelhasználás, az alapanyagok és a gyártási folyamatok környezeti hatásainak csökkentésével és az újrafelhasználhatóság biztosításával ügyel a környezetre.

A Nokia számos állami intézménnyel, civil szervezettel és önkéntes csoporttal együttműködve foglalkozik környezetvédelmi, társadalmi és gazdasági kérdésekkel. A nemrég elindított projektek között szerepel egy speciális mobilszoftver, melynek segítségével a brazíliai egészségügyi dolgozók észlelhetik és megakadályozhatják járványok kitörését, de mobilkészülékek és mobilkapcsolat segít abban is, hogy jó minőségű oktatási anyagok jussanak el a Brazília, a Fülöp-szigetek vagy Dél-Afrika távoli vagy elmaradott területein élő gyerekekhez.

A Nokia az éghajlatváltozással kapcsolatos stratégiája részeként folyamatosan foglalkozik a készülékek energiafelhasználásának csökkentésével és üzletágai hatékonyságának növelésével. A vállalat többek között leszorította az üzleti utazások számát, befektet a megújuló energiaforrásokat használó új technológiák kutatásába és fejlesztésébe, valamint tervei között szerepel a zöld forrásból származó energia felhasználásának növelése is, melynek aránya a vállalatnál már most is eléri a 25 százalékot.

A vállalat emellett környezetvédelmi megfontolások figyelembe vételével megépített és energiafelhasználás szempontjából hatékony irodahálózattal rendelkezik, beszállítói körével szemben pedig magas környezetvédelmi és társadalmi elvárásokat fogalmaz meg.

A Nokia fenntarthatósági stratégiáját egyre nagyobb elismerés övezi. A Nokia környezetvédelem melletti elkötelezettségét idén már Barcelonában, a Mobil Világkongresszuson is elismerték: a vállalat kapta a GSMA a Kimagasló Környezetvédelmi Hozzájárulás kategóriában első ízben kiosztott díját. Az augusztusi, tizedik Hang- és Adatkommunikációs Díjak rendezvényen pedig Indiában a Nokiát választották az ˝Év legzöldebb vállalatának˝.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle