Connect with us

technokrata

Újabb csatornák a magyar mobil-televíziós kínálatban

Kütyük

Újabb csatornák a magyar mobil-televíziós kínálatban

DVB-H – szabadon, előfizetési díj nélkül.

Mint ismeretes, tavaly decemberben az Antenna Hungária Csoport elindította a
DVB-H alapú mobil-televíziós kísérleti sugárzást, mely Budapest legnagyobb részén, még az épületeken belül is jó vételt biztosít, a kültéri lefedettség pedig Budapest határain is túlnyúlik. Az adók az Antenna Hungária Széchenyi-hegyi állomásáról, valamint a Száva utcából és a Hármashatár-hegyről sugároznak. Mindegyik adó ugyanazon a frekvencián, az UHF sáv 38-as tv-csatornáján sugároz, az adók szinkronizált, egyfrekvenciás (SFN) hálózatot képeznek, ezáltal a vevőkészülékek a körzetek határán való áthaladáskor is folyamatosan vehetik a kiválasztott műsort.

DVB-H lefedettség

A kísérleti szolgáltatás keretében a DVB-H vevővel rendelkező készülékek tulajdonosai – becslések szerint jelenleg tízezer feletti felhasználó – szabadon, előfizetési díj nélkül érhetik el a kínálatban szereplő csatornák műsorait.

2009. szeptember 16-ától a kísérleti DVB-H szolgáltatás az m1 és m2 csatornákkal bővül, ezáltal a kínálatban már 6 program szerepel, a fenti két csatornán kívül a Duna TV, a Duna II Autonómia, az ATV és a Hír TV programja érhető el. A Magyar Televízió m1 HD és m2 HD programjaival július elején csatlakozott a MinDig TV elnevezésű digitális földfelszíni televíziós platformhoz, az Antenna Hungária most fejezte be azt a technikai fejlesztést, amely lehetővé tette a fenti programok DVB-H platformon történő sugárzását is.

“Meg vagyunk győződve arról, hogy a tömegtermékként pozicionált DVB-H alapú mobil-televíziós szolgáltatásra lesz piaci kereslet, melyet alátámaszt a világ számos országában elindított mobil-televíziós szolgáltatások sikere. Biztosak vagyunk abban, hogy a műsorszóró technológia a legalkalmasabb egy ilyen tömegtermék átviteli technológiáját illetően, és az Európai Unió is a DVB-H-t támogatja, mint mobil-televíziós műsorszóró technológiai megoldást. Számos kulcsfontosságú készülékgyártó tervei között szerepel, hogy egyre több DVB-H szolgáltatás vételére alkalmas eszköz forgalmazását kezdik meg a következő hónapokban. Terveink között szerepel a tárgyalások folytatása az összes piaci szereplővel, annak érdekében, hogy a DVB-H alapú kereskedelmi szolgáltatás a következő hónapokban el tudjon indulni Magyarországon” – hangsúlyozta Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle