Connect with us

technokrata

Gyors és hatékony média-gyártás

Kütyük

Gyors és hatékony média-gyártás

A Siemens megoldásával az adások anyagán többen dolgozhatnak szimultán.

Manapság egy TV-produkción általában több vállalat vagy csapat dolgozik. Mivel ezek különböző telephelyeken vannak, a kép- és hanganyagot DVD-re vagy szalagra kell másolni és elküldeni egyeztetésre vagy jóváhagyásra. Ám az adathordozó fizikai mozgatása és lassú kézbesítése késedelmet okoz a gyártásban.

A Siemens IT Solutions and Services (SIS) új megoldásával a gyártásban részt vevő minden szereplő bármely internet-böngészőből hozzáfér a tartalmakhoz. Így elvégezhető a szükséges átdolgozás; anyagrészek, vágások elvetése vagy jóváhagyása. Lehetséges továbbá a résztvevők eltérő szervezetét és struktúráját „leképezni” a munkafolyamatokban. A csapatok hatékonyabban tudnak együttműködni a földrajzi elhelyezkedésüktől függetlenül. Az alkalmazás a médiagyártás minden folyamatát támogatja. Ilyenek például a napi egyeztetések, a jelenetek kiválasztása, a meghallgatások kiértékelése, a gyártásvezető jóváhagyásának megszerzése, és a jogi ellenőrzés.

Az SIS az új megoldást SaaS-ként (Software-as-a-Service) kínálja. Ez az ügyfélnek az IT infrastruktúra megtervezésében, installálásában és karbantartásában alacsonyabb költséget jelent. A rugalmas SaaS-elszámolási modell keretében az ügyfelek az alkalmazást project-alapon, vagy akkor vehetik igénybe, amikor arra éppen szükség van. Az alkalmazás egy tool-készletnek a része, melynek kifejlesztésén az SIS dolgozik a média-ipar számára.

Az SIS az amszterdami International Broadcasting Conference (IBC) 2009 rendezvényen mutatja be az új megoldást.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle