Connect with us

technokrata

PC-s hálózat az elektromos kábeleken

Kütyük

PC-s hálózat az elektromos kábeleken

A D-Link PowerLine megoldása a vezeték nélküli hálózatok alternatívájaként alkalmazható HD videók, zenék és játékok forgalmának továbbítására, a hagyományos konnektorokon keresztül.

A D-Link PowerLine HD 4 portos Kezdőcsomag (DHP-343) egy PowerLine HD 4 portos switchet (DHP-342) és egy PowerLine HD Ethernet adaptert (DHP-302) tartalmaz. A PowerLine technológia a vezeték nélküli sávszélességnél gyorsabb adatátvitelt biztosít külön kábelezés nélkül, a meglévő elektromos kábeleken keresztül. Egyes esetekben – így például a nappaliban, a médialejátszók, játékkonzolok hálózati kapcsolatának biztosítására – a legmegfelelőbb megoldás.

„A jövő Digitális Otthonában minden szórakoztatóelektronikai és számítástechnikai terméket az otthoni hálózat köt össze egymással. A házi videotéka versenyez a szolgáltatók online kínálatával és a televíziók esti kínálatával. Ehhez nagysebességű, állandó sávszélességű hálózati kapcsolatra van szükség – az új kábelezés azonban általában nem jöhet szóba.” – ismertette a PowerLine technológia jogosultságát a hálózati piacon Osbert Ong, a D-Link európai termékmenedzsere.

A D-Link legújabb PowerLine csomagjában található 4 portos switchre egyszerre akár 4 készüléket – médialejátszót, játékkonzolt vagy akár hozzáférési pontot – csatlakoztathatunk, míg a hálózat másik oldalán a PowerLine adapter a routeren keresztül biztosítja a hozzáférést az Internethez, hálózati tárolóhoz és más erőforrásokhoz. Természetesen az elektromos vezetékeken haladó forgalom is titkosított, a védelemhez mindössze egy nyomógomb benyomására van szükség.

A D-Link PowerLine switch terméke és az adapterek akár 200 Mbps sebességre is képesek, mely alkalmassá teszi azokat olyan nagy sávszélesség-igényű alkalmazások kiszolgálására, mint a HD video streaming, a VoIP hanghívások vagy éppen az online játékok. A szükséges sávszélesség biztosítása érdekében a switch Quality of Service (QoS) technológiával segíti a rendelkezésre álló sáv optimális kihasználását, előnyben részesítve a késedelemre érzékeny adatokat más forgalmakkal szemben.

A PowerLine termékcsalád a D-Link Green energiatakarékos eszközpalettájába tartozik: ha bizonyos időn túl nem történik hálózati forgalom, az adapter készenléti módba kapcsolja önmagát, ezáltal energiát takarítva meg.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle