Connect with us

Hirdetés

technokrata

PC-s hálózat az elektromos kábeleken

Kütyük

PC-s hálózat az elektromos kábeleken

A D-Link PowerLine megoldása a vezeték nélküli hálózatok alternatívájaként alkalmazható HD videók, zenék és játékok forgalmának továbbítására, a hagyományos konnektorokon keresztül.

A D-Link PowerLine HD 4 portos Kezdőcsomag (DHP-343) egy PowerLine HD 4 portos switchet (DHP-342) és egy PowerLine HD Ethernet adaptert (DHP-302) tartalmaz. A PowerLine technológia a vezeték nélküli sávszélességnél gyorsabb adatátvitelt biztosít külön kábelezés nélkül, a meglévő elektromos kábeleken keresztül. Egyes esetekben – így például a nappaliban, a médialejátszók, játékkonzolok hálózati kapcsolatának biztosítására – a legmegfelelőbb megoldás.

„A jövő Digitális Otthonában minden szórakoztatóelektronikai és számítástechnikai terméket az otthoni hálózat köt össze egymással. A házi videotéka versenyez a szolgáltatók online kínálatával és a televíziók esti kínálatával. Ehhez nagysebességű, állandó sávszélességű hálózati kapcsolatra van szükség – az új kábelezés azonban általában nem jöhet szóba.” – ismertette a PowerLine technológia jogosultságát a hálózati piacon Osbert Ong, a D-Link európai termékmenedzsere.

A D-Link legújabb PowerLine csomagjában található 4 portos switchre egyszerre akár 4 készüléket – médialejátszót, játékkonzolt vagy akár hozzáférési pontot – csatlakoztathatunk, míg a hálózat másik oldalán a PowerLine adapter a routeren keresztül biztosítja a hozzáférést az Internethez, hálózati tárolóhoz és más erőforrásokhoz. Természetesen az elektromos vezetékeken haladó forgalom is titkosított, a védelemhez mindössze egy nyomógomb benyomására van szükség.

A D-Link PowerLine switch terméke és az adapterek akár 200 Mbps sebességre is képesek, mely alkalmassá teszi azokat olyan nagy sávszélesség-igényű alkalmazások kiszolgálására, mint a HD video streaming, a VoIP hanghívások vagy éppen az online játékok. A szükséges sávszélesség biztosítása érdekében a switch Quality of Service (QoS) technológiával segíti a rendelkezésre álló sáv optimális kihasználását, előnyben részesítve a késedelemre érzékeny adatokat más forgalmakkal szemben.

A PowerLine termékcsalád a D-Link Green energiatakarékos eszközpalettájába tartozik: ha bizonyos időn túl nem történik hálózati forgalom, az adapter készenléti módba kapcsolja önmagát, ezáltal energiát takarítva meg.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés