Connect with us

technokrata

Megújult az Origo főoldala

Kütyük

Megújult az Origo főoldala

Az új főoldal koncepciója és grafikai tervei házon belül készültek.

Nem csak a terveket készítették az Origo-nál: a portál szakemberei végezték a technológiai megvalósítást is. Ugyancsak a tartalomszolgáltató munkatársai irányították azokat a kutatásokat és méréseket, amelyek segítségével az új oldalt a lehető legtöbb felhasználó igényeit és kényelmét szem előtt tartva kialakították. A szemkamerás és hőtérképes vizsgálatok, illetve a fókuszcsoportos elemzések fontos szerepet kaptak az előkészítésben.

Weyer Balázs, az Origo főszerkesztője szerint a menü az eddigieknél fontosabb szerepet kap: a baloldalról az oldal tetejére költözött, és az első két sor azokat az elemeket tartalmazza, amelyekre az olvasók a legtöbbet kattintottak az elmúlt években. A vezető hír – az eddiginél nagyobb, figyelemfelkeltőbb – képe mellett jobbra megjelenő néhány piros színű link eddig nem szerepelt a címlapon. Ha a menü az étlap, akkor ez a „napi ajánlat”: a linkek az éppen legkurrensebb témák címkeoldalaira vezetnek, ahol egy oldalon áttekinthető egy-egy ügy aktuális állása.

A sporthírek állandó helyen, az oldal jobb szélén, a BUX-index és az euróárfolyam alá kerültek. Ugyanerre az oldalra kerültek a heti film- és lemezbemutatók kritikái, illetve a tévéműsorok és a programajánló. A korábbinál több videó a korábbinál nagyobb lejátszóablakban található az oldal közepén. Mindezt egy füzetbe írt magyarázathoz hasonló feliratozással igyekeznek a megújult kezdőlapot megtekintők számára elmagyarázni első alkalommal.

A főoldal megújulásával párhuzamosan elkezdődött az Origo más felületeinek megújítása is, a főoldal továbbfejlesztése mellett.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom