Connect with us

technokrata

Eladták a Skype-ot(?)

Kütyük

Eladták a Skype-ot(?)

Érdekes napnak ígérkezik a mai.

Tegnap este szivárogtatta ki a New York Times, hogy a világ legismertebb internetes beszélgetőszoftvere, a VoIP (Voice over IP) alapú Skype tulajdonosa megállapodott a program eladásáról. A Skype-ot birtokló Ebay az amerikai lap értesülései szerint magánbefektetők egy csoportjával kötött körülbelül 2 milliárd dollár értékű szerződést, melyet ma terveznek bejelenteni. A magánbefektetők között ott van Marc Andreessen, a Netscape alapítója is.

Ismeretes, hogy a Skype-ot 2005-ben vásárolta meg az Ebay, 2,6 milliárd dollárért (bővebben itt). Az addig leginkább csak aukciós szolgáltatásáról ismert vállalat a VoIP szoftver révén az ügyfelei között zajló tranzakciókat kívánta támogatni az azonnali üzenetküldés és beszélgetés lehetőségével. Az elmúlt négy év során azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket az alkalmazás, nem sikerült olyan mélységben az Ebay portfoliójába illeszteni a Skype-ot, mint ahogy azt eltervezték. Amint azt az év elején írtuk, az amerikai vállalat már egy ideje tervezgette a csevegőalkalmazás különválasztását.

Érdekesség, hogy korábban felmerült a korábbi alkotók visszatérése is. Niklas Zennström és Janus Friis (nagyobb pénzügyi befektetők támogatása mellett) érdeklődött a Skype visszavásárlásáról; ám ebből végül nem lett semmi.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

huawei mate 30 pro
honor
iphone 12

SmartPhone

Ezért várjuk a leginkább az iPhone 12 érkezését

2020. január 24. péntek
2020 legjobban várt okostelefonjai

SmartPhone

Ezek 2020 legjobban várt okostelefonjai

2020. január 23. csütörtök
magicwatch

Dotkom