Connect with us

technokrata

Honnan töltsünk le zenéket, filmeket?

Kütyük

Honnan töltsünk le zenéket, filmeket?

Avagy van élet a The Pirate Bay után is…

Egyre jobban szorul a hurok a svéd fiatalok által alapított The Pirate Bay körül; a jogvédők kártérítési pere után ugyanis nem sikerült megegyezniük a Bittorrent szolgáltatást felvásárolni akaró Global Gaming Factorral. Jelenleg a thepiratebay.org webcímen nem is töltődik be weboldal – mindez azonban nem jelenti azt, hogy véget érne a torrent korszaka. Sőt!

Bebizonyítandó, mennyire szélmalomharc, amit a kiadók csinálnak, a TorrentFreak oldal összeszedett 25 alternatívát, amelyek használatával ki lehet váltani a neves Kalóz-öböl trackerét. Ezek között jó néhány nyilvánosan hozzáférhető, azaz regisztrálást nem igénylő szolgáltatást találunk; a TF listája: Torrentbox, 1337x, H33t, Demonoid. A komplett alternatívákon kívül érdemes a Torrent Indexelő szolgáltatásokat is kipróbálni. Ezek nem bírnak saját trackerrel, ám rajtuk keresztül sok ezernyi .torrent file érthető el. Néhány a nagy nevek közül: Mininova, isoHunt, Torrentreactor, BTjunkie.

Aztán ott vannak még a metakereső motort alkalmazó lehetőségek, a zárt trackerek, és aki érez magában elég affinitást, akár maga is belefoghat egy bittorrent projektbe. Néhány óra alatt könnyen újra lehet építeni a The Pirate Bay-t, köszönhetően a klónozott torrenteknek és HTML-nek.

Végül nem szabad megfeledkezni a világ legnagyobb .torrent állományokat indexelő szolgáltatásáról, amit minden bizonnyal a legtöbben nap mint nap használunk. Ennek a neve – bármily hihetetlennek is hangzik elsőre, de -: Google. A webes kereső ugyanis indexeli a .torrent file-okat is, és ezt bárki kipróbálhatja. A „filetype:torrent” paranccsal lehet direkt P2P megosztások után kutatni az Interneten. Ez persze nem olyan hatékony, mint a TPB, na de a Google-t nem is fogják máról holnapra betiltani…

A teljes lista itt található.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle