Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elhízáshoz vezet a videojáték

Kütyük

Elhízáshoz vezet a videojáték

Egy, a napokban közzétett amerikai kutatás szerint a videojátékot játszó amerikai felnőttek nagyobb arányban küzdenek súlyproblémákkal és depresszióval, mint nem játékos kortársaik. A videojátékozó nők depressziósabbnak, a férfiak túlsúlyosnak ítélték magukat.

A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) 500, 19 évesnél idősebb személy részvételével lebonyolított kutatása Seattle-Tacoma körzetében készült. A régió rendkívül jelentős médiapiacnak számít, ráadásul az Egyesült Államokban itt a legmagasabb az internetet használó felnőtt lakosság aránya – írja az ELTE Társadalomtudományi Kar hírlevele.

A felmérés eredményei szerint a résztvevők 45 százaléka állította magáról, hogy aktív videojátékos. A videojátékot játszó felnőttek átlagéletkora a kutatás szerint 35 év. Ez az adat erősen meglepte a kutatókat, mivel sokkal magasabb, mint amire előzetes várakozásaik és korábbi kutatások alapján számítottak.

A felmérés készítése során a kutatók a lelki egyensúlyra, egészségügyi, fizikai és mentális állapotra kérdeztek rá. Megállapításaik szerint azok körében, akik rendszeresen játszanak videojátékot, magasabb a súly- és egészségügyi problémákkal küzdők, valamint a depresszív lelkiállapotra panaszkodók aránya.

A kutatók szerint a női játékosok nagyobb arányban számoltak be egészségügyi problémákról és depresszióról, mint nem játékosok társaik. A férfi videojátékosok körében pedig magasabb testtömeg indexet (BMI) mértek, ami szerintük szerint túlsúlyra utal. Emellett, megállapításaik szerint a játékos férfiak jobban ragaszkodnak az internethez, mint az azonos nemű, de videojátékot nem játszó társaik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés