Connect with us

technokrata

Magyarországon az első átlátszó mobiltelefon

Kütyük

Magyarországon az első átlátszó mobiltelefon

Már itthon is kapható hivatalosan az LG GD900 Crystal – a cég tervezője kulisszatitkokat árult el a világ első átlátszó billentyűzetes mobiljáról.

A 2009-es Mobil Világkongresszuson bemutatott innováció, az LG átlátszó billentyűzetes telefonja, a GD900 Crystal már Magyarországon is kapható. A nagyközönség és az iparág elismerését is kivívó készülék lényegét az átlátszó ˝Crystal érintőbillentyűzet˝ adja, mely egyszerű és dinamikus kezelhetőséget tesz lehetővé. A telefon ezenkívül felvonultatja az LG prémium kategóriás készülékeinek összes tulajdonságát, így a 3 colos teljes érintőkijelzőt, 3D-s S-Class kezelőfelületet, a 8 megapixeles fényképezőgépet autofókusszal, valamint Wi-Fi és HSDPA (7,2 Mbps) adatkapcsolatot.

A készüléket Youngho Kim, az LG Mobile formatervezői laboratóriumának, valamint vállalati tervezőközpontjának elnökhelyettese és formatervezői csapata alkotta meg. A világ első átlátszó telefonjának a tervezéséről a következőket mondta: ˝2005-ben jutott először eszünkbe először az ötlet, majd az elképzelés később, a 2006-os Koreai Ipari Formatervezési Kiállításon elnyerte a Presidential Design díjat. Laboratóriumunkban folyamatosan olyan új formatervezési megoldások után kutatunk, melyek úttörő módon emelkednek ki a megszokott megoldások közül˝.

Az LG GD900 megalkotásakor nem az volt az igazi kihívás, hogy az átlátszó külső egyben vonzó is legyen, hanem az, hogy a készülék funkcióiban is ugyanazt kínálja, mint bármelyik prémium kategóriájú mobiltelefon. A fogyasztói visszajelzések nagy szerepet kaptak a formatervezési stratégia kialakításában. A piackutatások rendre azt mutatták, hogy az elegancia és az egyediség fontosak ugyan, de a megfelelő funkcionalitás nélkül egy készülék sem számíthat széles körű sikerre. Még a divatirányzatokat követő felhasználók számára is fontos, hogy például a minőségi optikával ellátott kamera jó felvételeket készítsen, illetve, hogy a készülék még a metrón is jó hangzást nyújtson.

Az LG fejlesztőinek komoly fejtörést okozott az az ellentmondás is, hogy a felhasználók kedvelik a nagy képernyőket, de a nagyméretű készülékeket már nem. Így az LG GD900 Crystal esetében az érintőképernyő funkcióit magára a ˝Crystal érintőbillentyűzet˝-re is kiterjesztették. ˝Egy olyan belső kicsúsztatható rendszert alkalmaztunk a letisztult megjelenés érdekében, amely egy résmentes sínmegoldásra épül. Végül pedig az áramköröket kellett elrejtenünk, amit egy érintésérzékeny filmréteg felhasználásával értünk el. Tehát az összes kihívásnak sikerült megfelelnünk, és emellett még a készülék vastagságát is sikerült a bűvös 13,5 milliméteres határon tartani˝ – mondta Youngho Kim.

Az LG GD900 Crystal kialakításánál számtalan olyan anyagot használtak, melyek más modelleknél már bizonyítottak, és népszerűek az egyedi megjelenést kereső felhasználók körében. Ez egyszerűen hangzik, de a megvalósítása egyáltalán nem az. A megfelelő anyagnak megjelenésében is a megfelelő érzést kell közvetítenie. Az LG Shine háza például teljes mértékben fémes kialakítású volt, az LG Secret esetében pedig az eredeti elképzelés a tartós kivitelezés volt, melyhez prémium minőségű edzett üveget és karbonszálas anyagokat használtak. Az LG GD900 Crystal anyaga alapvetően egy igen tartós edzett üveg, melyet a Liquidmetal nevű anyagból készült keret erősít. Ez egy viszonylag új anyag a formatervezők körében, amely nagyon erős, és elnyeli a rázkódást.

A készülék már megvásárolható az LG Mobile márkaboltban a Mammut II. bevásárlóközpontban 149.990 forintos bruttó ajánlott fogyasztói áron.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle