Connect with us

technokrata

Fogyás, internetezés közben – Webicikli

Kütyük

Fogyás, internetezés közben – Webicikli

Videót akar nézni? Tekerjen jobban!

Sok agyament ötlet látott már napvilágot, az Internet terjedésével egyre több elképzelés a PC-kkel és a Világhálóval kapcsolatban bontogatta szárnyait (gondoljunk csak a furábbnál furább USB-s eszközökre). Ehhez fogható érdekességet jelent az a járgány, ami nemrég került a médiaérdeklődés figyelmébe.

Fogyni és internetezni – két olyan tevékenység, ami bajosan egyeztethető össze. Hiszen a kibertér böngészése többnyire ülve történik, és maximum akkor veszíthetünk jelentősen a súlyunkból ezalatt, ha a mellékhelységbe vittük magunkkal laptopunkat. De ahogy a Nintendo képes volt a videojátékokat fogyást elősegítő eszközzé tenni a Wii révén, úgy az internetezés mellékhatása is lehet testsúlyvesztés.

Matt Grey és Tom Scott valami ehhez fogható indíttatásból hozta létre a Webcycle névre keresztelt szerkezetet, ami tulajdonképpen egy szobabicikli és egy internetezésre használható számítógép ötvözete. A masinát a pedálok tekerésével tudjuk elektromossággal ellátni, így az, hogy mennyi ideig nézhetjük a monitort, csak a kitartásunkon múlik. Amellett, hogy ezzel edzésben tartjuk lábainkat, vagy leadhatunk valamit túlsúlyunkból, még energiatakarékosak is vagyunk: a számítógéphez szükséges áramot mi magunk termeljük meg.

Az Ubuntu operációs rendszerrel telepített laptopot néhány érzékelővel egészítette ki a két feltaláló. Így nem egyszerűen pedálozni kell az internetezésért, hanem tartalomtól függően kell megerőltetni magát az információra vágyónak. A szöveges weblapok olvasásához elég a lassú tekerés, de ha multimédiás, például videóban gazdag site-ot látogatunk meg, akkor bizony jobban neki kell feküdni a pedáloknak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp