Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fogyás, internetezés közben – Webicikli

Kütyük

Fogyás, internetezés közben – Webicikli

Videót akar nézni? Tekerjen jobban!

Sok agyament ötlet látott már napvilágot, az Internet terjedésével egyre több elképzelés a PC-kkel és a Világhálóval kapcsolatban bontogatta szárnyait (gondoljunk csak a furábbnál furább USB-s eszközökre). Ehhez fogható érdekességet jelent az a járgány, ami nemrég került a médiaérdeklődés figyelmébe.

Fogyni és internetezni – két olyan tevékenység, ami bajosan egyeztethető össze. Hiszen a kibertér böngészése többnyire ülve történik, és maximum akkor veszíthetünk jelentősen a súlyunkból ezalatt, ha a mellékhelységbe vittük magunkkal laptopunkat. De ahogy a Nintendo képes volt a videojátékokat fogyást elősegítő eszközzé tenni a Wii révén, úgy az internetezés mellékhatása is lehet testsúlyvesztés.

Matt Grey és Tom Scott valami ehhez fogható indíttatásból hozta létre a Webcycle névre keresztelt szerkezetet, ami tulajdonképpen egy szobabicikli és egy internetezésre használható számítógép ötvözete. A masinát a pedálok tekerésével tudjuk elektromossággal ellátni, így az, hogy mennyi ideig nézhetjük a monitort, csak a kitartásunkon múlik. Amellett, hogy ezzel edzésben tartjuk lábainkat, vagy leadhatunk valamit túlsúlyunkból, még energiatakarékosak is vagyunk: a számítógéphez szükséges áramot mi magunk termeljük meg.

Az Ubuntu operációs rendszerrel telepített laptopot néhány érzékelővel egészítette ki a két feltaláló. Így nem egyszerűen pedálozni kell az internetezésért, hanem tartalomtól függően kell megerőltetni magát az információra vágyónak. A szöveges weblapok olvasásához elég a lassú tekerés, de ha multimédiás, például videóban gazdag site-ot látogatunk meg, akkor bizony jobban neki kell feküdni a pedáloknak.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés