Connect with us

technokrata

Ha már unalmassá vált a böngésző…

Kütyük

Ha már unalmassá vált a böngésző…

Gyakori „vád” a Google Chrome-mal kapcsolatban, hogy a böngésző túlságosan fapados kinézettel bír. Az elmúlt napokban ez megváltozott.

Kedden jelentette be az amerikai óriásvállalat, hogy saját fejlesztésű böngészőjéhez 29 témát tett közzé. Ezzel végre egy kicsit egyedibbé varázsolhatja a szoftvert az, akinek fontos, hogy a napi sok órát bámult alkalmazás kicsit igazodjon habitusához. Igaz, a Chrome skinezhetősége nem nagy előrelépés annak tükrében, hogy a Mozilla több mint 20 ezer témát kínál a Firefoxhoz (ebből 10 ezret az elmúlt 10 hétben készítettek a lelkes rajongók).

Hogyan lehet – ha nem is szebbé, de – mássá tenni a Google browserének kinézetét? Nos, az alkalmazás Options párbeszédablakában megjelent „Get themes” gombra kattintva hozható elő a választék. Ezek között olyan fantázianevekkel illetett példányokat találunk, mint a Legal Pad (rikító sárga), a Star Gazing (kék háttér előtt apró fehér csillagokkal), a Transparent (ami Windows XP alatt nem átlátszó), Dots (fekete, szürke, fehér és piros pontokkal és körökkel teli) és Pencil Sketch (ceruzával satírozott).

A maximum másfél megabyte-os (de inkább ennél kisebb) témák telepítését azonban nem minden Chrome tulajdonos kezdheti meg: a skinek csak a 3.x generációs böngészővel vehetők alkalmazásba.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle