Connect with us

technokrata

Túl sok ismerőse lett Bill Gates-nek

Kütyük

Túl sok ismerőse lett Bill Gates-nek

Avagy miért nem használja már a Microsoft alapítója a közösségi hálózatokat.

Iwiw, Facebook, Myspace – elég csak a tulajdonneveket leírni, és mindenki azonnal tudja, miről van szó. A közösségi hálózatok átformálják a huszonegyedik századi ember önkifejező készségét, a többi emberrel való kapcsolatát; olyan közösségi élményt adnak, ami korábban ismeretlen volt. Nem csak az éppen hozzánk közel állókat jelölhetjük be rajtuk keresztül, folytathatunk beszélgetéseket velük, hanem régen nem látott ismerőseinket, iskolatársainkat, gyerekkori szerelmünket is felkereshetjük. Vagy akár Bill Gates-et is.

A Microsoft társalapítója nemrég Indiában járt, ahol filantróp tevékenységét nyilvánosan is elismerte a több mint egymilliárd lakossal bíró ország. Az Új-Delhiben tartott rendezvényen összegyűltek előtt Gates számos témát érintett, ám az egyik legérdekesebb a Facebook világába tett kalandjáról szólt. Elmondása szerint nagy érdeklődéssel fordult a nemzetközivé vált közösségi hálózat felé, ám a kipróbálását követően gyorsan felhagyott annak használatával.

Gates az érdeklődők derültségét váltotta ki azzal, hogy elárulta: nem sokkal a Facebookra való regisztrálását követően több mint 10 ezer felhasználó akart a „barátja” lenni. A leggazdagabb amerikai szerint bajban volt, amikor el kellett döntenie valakiről, hogy vajon ismeri-e az illetőt vagy sem. „Egyszerűen túl sok problémával járt, szóval feladtam.” – summázta az üzleti fórumon Gates tapasztalatait. Emellett még azt is elárulta, hogy egyáltalán nem annyira technológiafüggő, mint amennyire korábbi tevékenysége predesztinálná erre: „Nem vagyok nagy SMS-ező. Emellett sokat olvasok, és ennek egy részét nem számítógépen teszem.” – nyilatkozta.

Pratibha Patil, India elnöke és Bill Gates

És hogy milyen, az emberiségért tett lépéseit ismerte el nemrég az indiai kormányzat? Az Indira Gandhi Béke-, Leszerelés- és Fejlődés névre keresztelt díjat Bill és Melinda Gates Foundation névre keresztelt alapítványa anyagi támogatásáért ítélték oda a Microsoft urának. A szervezet közreműködésével közel egymilliárd dollárt költöttek Indiában olyan egészségügyi és fejlesztési tervekre, melyek elsősorban az AIDS-es fertőzések és a gyermekbénulásos esetek számának csökkentését tűzték ki célul.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin