Connect with us

technokrata

Böngészők a Windows 7-ben – tiszta vizet a pohárba!

Kütyük

Böngészők a Windows 7-ben – tiszta vizet a pohárba!

Korábban azt lehetett tudni, hogy Európába IE nélküli operációs rendszer érkezik majd. Azóta kicsit változott a kép.

A Microsoft eltávolítja az Internet Explorert a Windows 7 azon változataiból, amelyeket az Európai Unióban fognak értékesíteni, írtuk még a múlt hónap közepén. Ennek okaként egyértelműen a korábbi szigorú európai fellépés jelölhető meg; Redmond nem akar konfrontálódni az öreg kontinens 27 országát összefogó szervezettel. A döntés minden bizonnyal nem volt könnyű a Microsoft számára, ugyanakkor a közel 400 millió fős európai piac túlságosan nagy ahhoz, hogy ne vegye figyelembe a helyi igényeket.

Az elmúlt napokban azonban finomodott a terv, és a Microsoft most egy érdekes megoldással lepte meg az érdeklődőket. Eszerint az operációs rendszer telepítése során a felhasználónak kell(ene) nyilatkoznia arról egy „szavazóképernyőn”, hogy az ismertebbek közül melyik browsert szeretné viszontlátni saját számítógépén. Ezzel tulajdonképpen az IE8 is belekerült az installációs csomagba, és a konkurensek (Firefox, Chrome, Safari) sem maradtak ki. Természetesen továbbra sem kizárt, hogy akár több böngészőt is telepítsen a felhasználó a számítógépre.

A leendő W7 userek tehát le is tilthatják az Internet Explorer 8-as változatát anélkül, hogy emiatt később kompatibilitási problémáik lennének más, az IE8 komponenseit használó programok miatt. Sőt, már a forgalmazónál eldőlhet a dolog: a Windows 7-tel előre telepített számítógépeken a PC-ket összeállító cég hozhat döntést, melyik browser kerüljön fel.

Hasonló tervvel a saját operációs rendszerrel szintén rendelkező Apple egyelőre nem állt elő.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom