Connect with us

LG Application Store: fókuszban a mobil alkalmazások

Kütyük

LG Application Store: fókuszban a mobil alkalmazások

Letölthető alkalmazások egész tárháza érhető el az LG felhasználók számára.

Az LG Electronics online alkalmazásboltot nyit az LG mobilt használók számára, hogy még teljesebb felhasználói élményt biztosítson számukra. Az LG ˝Application Store˝-t (www.lgapplication.com) először Ázsiában – 2009. július 14-től -, majd az év során további 24 országban lehet elérni saját nyelven. A tervek szerint 2009 végére már 2.000 alkalmazás lesz letölthető a weboldalról. Ezek közül több mint 100 programot ingyenesen érhetnek el az LG készülékek felhasználói.

˝A felhasználók egyre jobban igénylik az újabb szoftvertartalmakat, ezért az LG úgy határozott, hogy bővíti vállalati portfólióját az ˝Alkalmazások és szoftverek˝ üzletággal˝ – mondta Dr. Skott Ahn, az LG Electronics Mobile Communications Company vezérigazgatója. ˝Azt tapasztaltuk, hogy a felhasználók sok szempontból rosszul jártak azzal, hogy sok alkalmazás hamarabb vált elérhetővé, mint ahogy a piac megérett volna rájuk. Az LG ˝Application Store˝ ezzel szemben egy olyan platform, amely összhangban áll az LG-től megszokott minőséggel, és így lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a maximumot hozzák ki készülékeikből˝.

Az LG és a tartalomszolgáltatók úgy biztosítják az alkalmazások minőségét, hogy a felhasználók igényeit szem előtt tartva válogatják, majd szigorú minőségi teszteknek vetik alá azokat. A felhasználók ezek után úgy tölthetik le az alkalmazásokat, hogy azok megfeleltek a tökéletes működést biztosító követelményeknek.

Az LG ˝Application Store˝-hoz kapcsolódik az ˝LG Mobile Developer Network˝ (http://developer.lgmobile.com), az LG mobiltelefonokra játékokat és alkalmazásokat készítő külső szoftverfejlesztők számára létrehozott weboldal. Tavaly októberi indulása óta jelentős átalakításon esett át a portál, hogy 2009. júniusában továbbfejlesztett tartalommal jelentkezzen. A fejlesztőknek felajánlott újabb és újabb ösztönzőkkel együtt várhatóan egyre nő majd az elérhető alkalmazások száma is. A fejlesztők a weboldalon widget kisalkalmazásokat fejleszthetnek és oszthatnak meg egymással, illetve tesztelhetik is alkalmazásaik működését a ˝Virtual Developer Lab˝-en (virtuális fejlesztőlabor) és akár le is tölthetik azokat. A webhely jelenleg a Java SDK-t támogatja, az év végére pedig a widget kisalkalmazásokhoz a virtuális fejlesztőlabort (VDL), illetve az OTA (Over-The-Air) letöltést is támogatja majd.

Az LG ˝Application Store˝ kétféleképpen érhető el: a felhasználók felkereshetik a www.lgapplication.com weboldalt, ahonnan számítógépre tölthetik a kívánt alkalmazásokat, illetve az arra alkalmas – például LG GM730 – készülékről közvetlenül is elérhetik az alkalmazásokat az indulóképernyő alján található gyorsgombok vízszintes lapozásával és az erre kialakított ikon megérintésével. A magyar felhasználók számára az ˝Application Store˝-ban lévő tartalmak egyelőre sajnos nem érhetők el.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom