Connect with us

technokrata

Rugalmas napelemek a bázisállomásokon

Kütyük

Rugalmas napelemek a bázisállomásokon

Az Ericsson és a Telecom Italia napelemes telephely-megoldást tesztel.

Ezzel a teszttel az Ericsson és a Telecom Italia a napenergiával működő telephelyek fejlesztésének élvonalába kerül, bizonyítva, hogy az alternatív energiaforrások üzleti szempontból is megvalósíthatók a fejlődő és a fejlett piacok esetében egyaránt. A rugalmas napelempaneleken alapuló Eco-Smart megoldás egy telephely áramellátásához szükséges energia akár 100 százalékát képes előállítani, mindezt a hagyományos telephelyek alapterületével megegyező helyen.

A környezetvédelmi kérdések fontos helyen szerepelnek az Ericsson programjában, és ez a tesztelés azt kívánja bebizonyítani, hogy a napelemes megoldások üzleti szempontból fenntartható modellt kínálnak a fejlett országok hálózatüzemeltetői számára. Mivel az energiaköltségek a telephelyek üzemeltetési költségeinek akár 50%-át is elérhetik az Eco-Smart megoldás segítségével a hálózatüzemeltetők jelentős költségmegtakarítást érhetnek el, miközben a CO2 kibocsátásuk is csökken.

A tesztet L´Aquila városában, Olaszországban hajtják végre, ahol a G8 vezetők találkozóját tartották a múlt héten. Stefano Pileri, a Telecom Italia műszaki és üzemeltetési igazgatója nyilatkozata szerint: ˝Ezzel a próbaüzemmel a Telecom Italia megerősíti elkötelezettségét az egész ország javát szolgáló technológiai innováció, valamint a költségcsökkentő megoldások iránt. Az Eco-Smart használata hangsúlyozza továbbá a környezeti fenntarthatóság iránti aggodalmunkat, amely a fejlesztési politikánk egyik fő hajtóereje˝.

Cesare Avenia, az Ericsson olaszországi leányvállalatának elnöke szerint az Ericsson az energiahatékony megoldások fejlesztésének az élvonalában van. ˝Az Eco-Smart mindent megtestesít, ami mellett a távközlés és az Ericsson is kiáll – innovatív megoldások használatát az életminőség javítása érdekében. A megoldás megerősíti továbbá az Ericsson integrátorként betöltött vezető szerepét, mivel bármilyen technológiával – legyen az 2G, 3G vagy LTE -, valamint több beszállítós környezetben is használható˝.

Az Ericsson és a Telecom Italia által 2008-ban fenntartható megoldások közös fejlesztése céljából aláírt megállapodás eredménye, az Eco-Smart megerősíti mindkét vállalat elkötelezettségét egy innovatívabb és környezeti szempontból fenntarthatóbb társadalom mellett.

Az Eco-Smart megoldás egy elliptikus kialakítású tartószerkezetből áll, melyet rugalmas napelemek borítanak, az antennát körbefogva. A teljes egészében Olaszországban tervezett szerkezet könnyedén hozzáalakítható a különböző rádióállomás-formákhoz és a hálózatüzemeltetők jelentős előnyhöz juthatnak az üzemeltetési költségek terén, középtávú amortizáció és igen alacsony környezeti hatás mellett.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle