Connect with us

technokrata

Elektrosokk az internetezőkbe

Kütyük

Elektrosokk az internetezőkbe

Kína leállította az ijesztő gyakorlatot.

Majdnem pontosan négy éve írtunk arról a kínai kezdeményezésről, melynek keretei között azon internetezőkkel foglalkozott szakavatott orvosi személyzet, akik a Világháló rabjaivá váltak. Az olyan fantáziavilágban, mint a World of Warcraft, élők közül néhányan teljesen elvesztették a kapcsolatot a való élettel, és nem csak tanulmányaikat hanyagolták el, hanem társas kapcsolataik is leépültek. Ezt kívánta kezelni a rizs hazájában direkt erre a célra létrehozott klinika, ahol egyfajta elektrosokkos terápiát is alkalmaztak.

Az intézetet vezető Dr. Tao elmondása szerint 30 voltos feszültséggel stimulálja a kezeltek idegpályáinak egyes pontjait, illetve egy pontosan meg nem nevezett folyadékot is bejuttat a páciensek szervezetébe – intravénásan. Ez utóbbit az agy kiegyensúlyozása miatt kell alkalmazni, mondta az igazgató. Habár elég drasztikusnak tűnik a fenti beavatkozás, és nem is olcsó (egy napra durván 50 dollárt kell kifizetni, miközben az átlagos pekingi 20 dollárnak megfelelő jüant keres egy héten), mégis van rá kereslet.

Vagyis volt: a kommunista vezetésű ország leállíttatta az elektrosokkos kezeléseket. A Kína keleti részében található Shandong tartományban üzemelő intézetet az ország egészségügyi minisztériuma szólította fel, hogy hagyjon fel ezzel a gyakorlattal. Az indoklás szerint azért kell tartózkodni a terápia alkalmazásától, mert nem biztonságos, ugyanakkor az internet-függőség kezelésében bizonyítható eredményeket nem hozott.

Csak érdekességképpen: a klinika korábban azt nyilatkozta, hogy az 5 milliamperes impulzusok nem károsítják az agyat, hanem „megtisztítják” azt.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle