Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem béta többé a Gmail

Kütyük

Nem béta többé a Gmail

99,9 százalékos rendelkezésre állás.

A Goole Apps vezető termékemendzsere, Rajen Sheth nemrég blogjában tudatta a világgal, hogy az amerikai keresővállalat gigabyte-os kapacitást kínáló, egyfajta második e-mailforradalmat kiváltó szolgáltatásáról lekerül a béta címke. Közismert, hogy azokat a szoftvereket jelölik így, amelyek valamilyen szempontból még nem számítanak véglegesnek; eredeti funkciójukat már többé-kevésbé betöltik, de még akadhatnak hiányosságok bennük. És habár a webes szolgáltatások korában némileg változott a jelentés, tagadhatatlan, hogy a béta címke egyfajta tökéletlenséget sugallt.

Nos, ennek vége, a vállalat e-mailszolgáltatása is végleges minősítés alatt kínálja magát, akár üzleti felhasználók számára is, az Apps Suite keretei között (ebben az esetben a Google 99,9 százalékos rendelkezésre állást vállal webszolgáltatásaira). Ezenfelül a naptáreseményeket kezelni képes Calendar, a szövegszerkesztésre használható Docs és a Talk nevű csevegőkliens is elvesztette ártatlanságát – a Google ezekről is leszedte a béta jelölést.

A döntés oka
A Gmail idestova 5 éve viselte magán a béta címkét; felmerül tehát a kérdés az emberben – miért pont most változott a szolgáltatás státusza? Ennek egyik legfőbb oka az imént említett üzleti felhasználás: Sheth beszámolója szerint habár a céges ügyfelek tisztában voltak azzal, hogy ez a béta nem egyezik meg egy az egyben a szoftvereknél használt jelöléssel, mégis, negatív kicsengésű volt. A menedzser úgy vélte, hogy néhány ügyfél esetében pusztán ez a négy betű elég volt ahhoz, hogy még csak meg se vizsgálják az átállás lehetőségét a Google szolgáltatásaira.

Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a keresőóriás szakít webes alkalmazásfejlesztésének gyakorlatával. Továbbra sem lesznek nagyobb váltások, verziószerű előrelépések a Gmailben, az időről időre gyarapodni fog a felhasználók életét, munkáját és kommunikációját – remélhetőleg – megkönnyítő lehetőségekkel.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés