Connect with us

technokrata

Nem béta többé a Gmail

Kütyük

Nem béta többé a Gmail

99,9 százalékos rendelkezésre állás.

A Goole Apps vezető termékemendzsere, Rajen Sheth nemrég blogjában tudatta a világgal, hogy az amerikai keresővállalat gigabyte-os kapacitást kínáló, egyfajta második e-mailforradalmat kiváltó szolgáltatásáról lekerül a béta címke. Közismert, hogy azokat a szoftvereket jelölik így, amelyek valamilyen szempontból még nem számítanak véglegesnek; eredeti funkciójukat már többé-kevésbé betöltik, de még akadhatnak hiányosságok bennük. És habár a webes szolgáltatások korában némileg változott a jelentés, tagadhatatlan, hogy a béta címke egyfajta tökéletlenséget sugallt.

Nos, ennek vége, a vállalat e-mailszolgáltatása is végleges minősítés alatt kínálja magát, akár üzleti felhasználók számára is, az Apps Suite keretei között (ebben az esetben a Google 99,9 százalékos rendelkezésre állást vállal webszolgáltatásaira). Ezenfelül a naptáreseményeket kezelni képes Calendar, a szövegszerkesztésre használható Docs és a Talk nevű csevegőkliens is elvesztette ártatlanságát – a Google ezekről is leszedte a béta jelölést.

A döntés oka
A Gmail idestova 5 éve viselte magán a béta címkét; felmerül tehát a kérdés az emberben – miért pont most változott a szolgáltatás státusza? Ennek egyik legfőbb oka az imént említett üzleti felhasználás: Sheth beszámolója szerint habár a céges ügyfelek tisztában voltak azzal, hogy ez a béta nem egyezik meg egy az egyben a szoftvereknél használt jelöléssel, mégis, negatív kicsengésű volt. A menedzser úgy vélte, hogy néhány ügyfél esetében pusztán ez a négy betű elég volt ahhoz, hogy még csak meg se vizsgálják az átállás lehetőségét a Google szolgáltatásaira.

Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a keresőóriás szakít webes alkalmazásfejlesztésének gyakorlatával. Továbbra sem lesznek nagyobb váltások, verziószerű előrelépések a Gmailben, az időről időre gyarapodni fog a felhasználók életét, munkáját és kommunikációját – remélhetőleg – megkönnyítő lehetőségekkel.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle