Connect with us

technokrata

Tiltakozás a Microsoft hányós reklámja miatt

Kütyük

Tiltakozás a Microsoft hányós reklámja miatt

Az Internet Explorer pornómódját népszerűsíti, vagyis népszerűsítette volna a spot.

Indítsunk rögtön az 53 másodperces bejátszással:

A reklámot végignézve érthető, hogy min akadt ki az internetezők konzervatívabb rétege. A Superman sorozatból ismert Dean Cain felbukkanásával még nincs semmi baj, de a férjét (kétszer) lehányó feleség mutatása már sokaknál kicsapta a biztosítékot. Az biztos, hogy a többi hirdetéshez képest szokatlan eszközhöz nyúltak Redmondban, amikor rábólintottak a spot elkészítésére.

Az talán el is sikkad, hogy a reklám a browser nyolcadik generációjának anonim böngészést biztosító (a köznyelv által egyszerűen csak pornómódnak hívott) funkcióját hivatott népszerűsíteni. A rövidfilm szerint sosem árthat, ha egy többek által használt számítógépen úgy webezünk, hogy annak nem marad nyoma – így az asszony nem bukkanhat obszcén tartalmakra a számítógépen.

A negatív vélemények ellenére sokaknak tetszett a reklám – az internetezők jó része pozitív benyomásainak adott hangot a hányós videó kapcsán. Mivel azonban sokan offenzívnak tartották, ezért a Microsoft végül úgy döntött, hogy eltávolítja azt portfoliójából, és nem hirdeti vele többé az Internet Explorert.

Mindazonáltal nem ez az egyetlen microsoftos reklám, ami vegyes érzelmeket váltott ki a felhasználókból: az Xbox „születéstől-halálig” és a pályaudvari utazóközönség között kitörő játék-lövöldözés videója is sokakat megbotránkoztatott.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle