Connect with us

technokrata

Túlhevülő Iphone-ok

Kütyük

Túlhevülő Iphone-ok

Ezek a telefonok könnyen felismerhetők. Honnan? Cikkünkből kiderül.

Az Apple nemrég lépett piacra Iphone 3GS változatával, melyet olyan nagy érdeklődés övezett az Egyesült Államokban, hogy alig három nap alatt „megszabadultak” az Apple boltok az első egymillió darabról (bővebben itt). Az azóta eltelt másfél-két hét alatt azonban kiderült, hogy nem minden arany, ami fénylik: némelyik példány hajlamos túlmelegedésre.

Ezt támasztja alá a készülékek javításával megbízott Rapid Repair beszámolója is. A cég képviseletében Aaron Vronko úgy nyilatkozott, hogy egyes újszériás Iphone-ok valóban túlmelegednek. Ez – szerintük – a hibás működésű akkumulátornak „köszönhető”. Vronko azt jósolta, hogy a jelenség miatt akár nemsokára masszív visszahívási kampányba is kezdhet az Apple. Anyagilag azért érezhető érvágás lehet a Steve Jobs által alapított vállalatnak, ha százezre nagyságrendben kell a telefonokat „haza”rendelni. Egy esetleges visszahívási akció költségeit pedig tovább növeli, hogy az Apple „bedrótozta” az akkumulátort az Iphone-ba; a telepet otthoni körülmények között nem lehet eltávolítani, lecserélni.

És hogy miről ismerhető fel a túlmelegedő telefon? Nos, arról, hogy a készülék hátoldalát a túlzott mértékű hőemelkedés hajlamos elszíneződni – ez egy fehér burkolattal ellátott Iphone esetében barnás színt jelent. Egyes Apple-rajongó telefontulajdonosok szerint az elszíneződés annak jele, hogy a telefon túl sokáig volt kitéve direkt napsugárzásnak, de Vronko cáfolta ezeket a feltételezéseket. A javítóvállalat embere szerint egyértelmű, hogy az akkumulátor a hibás.

Jelenleg hallgat az Apple az ügyben, mivel az esetek száma még marginális – de ha a jelenség szélesebb körben kezd kibontakozni, akkor kénytelen lesz lépni a vállalat. Ahogy 2006-ban is, amikor a Terminal hasábjain is sokat emlegetett Sony akkumulátor botrány begyűrűzött az almás céghez, vagy ahogy tavaly augusztusban, amikor az Apple-nek Ipod Nano-it kellett visszarendelnie. Ezek a kis lejátszók ugyanis komoly galibát okoztak Japánban: három alkalommal annyira túlhevültek, hogy egyszerűen kigyulladtak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle