Connect with us

technokrata

120 megabit 16 ezerért

Kütyük

120 megabit 16 ezerért

Megkezdődött az ultra-szélessávú UPC-s Internet-előfizetések forgalmazása. Rekordtempóval fel- és lefelé.

Elindította újgenerációs ultragyors, Fiber Power elnevezésű kábeles internet-szolgáltatását a UPC. A szolgáltató Fiber Power 60 és 120 megabites szolgáltatása nem csupán az ADSL határait haladják meg lényegesen, de a legújabb üvegszálas hálózatokon nyújtott szolgáltatások sebességét is túllépik.

A UPC Fiber Power szolgáltatás másodpercenként maximálisan 60 illetve 120 megabites letöltési és 6 illetve 10 megabites feltöltési sebességet biztosít, lakossági felhasználók számára. A kisebb csomag listaára 14 ezer, a nagyobbé 16 ezer forint, havonta. 20/3 megabites másodpercenkénti adatátviteli sebességet garantál a szolgáltató az olcsóbb, és 30/4 Mb/s-ot a drágább előfizetések esetén. Ez utóbbihoz egyébként már gigabites hálózati kártya használata javasolt.

Az ultragyors internet-szolgáltatások mostantól Budapesten, Debrecenben, Pécsett, Miskolcon, Nyíregyházán, Szolnokon, Veszprémben, Székesfehérváron, Nagykanizsán és a környező kistelepüléseken elérhetőek, és kezdetben elsősorban a UPC meglévő, hűséges ügyfelei vehetik igénybe kedvezményesen. További hálózatfejlesztéseknek köszönhetően a UPC Fiber Power az év végéig a UPC csaknem minden internet-szolgáltatási területén, minden háztartás számára, összesen több mint egymillió otthonban elérhető lesz.

EuroDOCSIS 3.0
A nagyléptékű fejlesztést az Európában elsőként tavaly ősszel, a UPC hollandiai vállalata által bemutatott EuroDOCSIS 3.0 technológia alkalmazása teszi lehetővé. Ehhez nem szükséges újabb kábelfektetési munkálatokat végezni, a jelenlegi hálózatot ugyanis nem kell kicserélni. Az új adatátviteli szabvánnyal a jelenleg használt kábeles-üvegszálas (optikai-koaxális) kábelhálózaton is ultragyors, az ADSL maximumánál ötször nagyobb sebességű adatkommunikáció érhető el, függetlenül a vonalszakasznak a műszaki központtól való távolságától. A kábelen nyújtott szolgáltatások nem zavarják egymást, a televíziós és a telefonos szolgáltatás nem vesz el sávszélességet az internet-szolgáltatás rovására; az ultragyors sebesség tehát akkor is biztosítható, ha mellette a lakásban akár egyszerre több készüléken, akár nagyfelbontású HD-adásokat is nézve tévéznek a családtagok. A UPC emellett hamarosan olyan interaktív digitális televíziós alkalmazások elindítását is tervezi a kábelhálózaton, mint a digitális videótár (Video On Demand), vagy a már sugárzott tévéműsorok bármikori, újbóli megtekintése (Replay TV).Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle