Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyarországon a Nokia N97

Kütyük

Magyarországon a Nokia N97

Mint az a finn gyártó mai budapesti sajtótájékoztatóján elhangzott, hivatalosan is megérkezett a magyarországi üzletekbe a Nokia várva várt újdonsága, az N97.

A szétcsúsztatható kialakítású, 3,5 colos érintőkijelzővel, QWERTY billentyűzettel és személyre szabható kezdőképernyővel rendelkező Nokia N97 azonnali hozzáférést biztosít az Ovi szolgáltatások teljes kínálatához. A Nokia N97-et az elsők között a Mammut I. Bevásárlóközpont földszintjén újonnan megnyílt Nokia Mintaboltban próbálhatják ki és vásárolhatják meg az érdeklődők.

A Nokia N97 a vállalat első, teljesen személyre szabható kezdőképernyővel rendelkező készüléke, melyet a folyamatosan megújítható mini alkalmazásokkal, a widgetekkel tehetünk egyedivé. A kezdőképernyőn megjeleníthető widgetek között vannak a jelentősebb közösségi kapcsolatépítő oldalak, mint a Facebook és a Hi5, a hírszolgálatok, mint az Associated Press, a Bloomberg és a Reuters, valamint a vásárlási és időjárási információk.

˝A Nokia N97, melyet az Ovin keresztül rengeteg tartalommal – térképpel, játékkal, médiával és alkalmazással tölthetünk fel, az internetet teljes mértékben tulajdonosának ízléséhez és érdeklődési köréhez igazítja˝ – mondta el Dankovics Tamás, a Nokia üzletfejlesztési igazgatója. ˝Már dolgozunk magyar tartalomszolgáltatókkal azon, hogy a Nokia N97 felhasználók a közeljövőben minél több, helyi információt kínáló widgettel tölthessék meg készülékeiket˝.

A Nokia N97 az első Ovi Store-ral együtt érkező készülék. A Nokia mobiltartalmakat kínáló boltja egyszerű hozzáférést nyújt többek között alkalmazásokhoz, játékokhoz, videókhoz, podcastokhoz, hatékony munkát támogató eszközökhöz, web- és helyfüggő szolgáltatásokhoz. Az Ovi Store kínálatában egyaránt megtalálhatóak a nemzetközi, valamint helyi tartalomszolgáltatók és fejlesztők fizetős, illetve ingyenes tartalmai, beleértve a Paramount Pictures-t, a Facebookot, valamint egy válogatást a Twitter alkalmazások közül.

A Nokia az N97-tel létrehozta a ˝So-Lo˝ (social location – társasági helyzet) fogalmát. A beépített A-GPS érzékelők és az elektronikus iránytű segítségével a Nokia N97 felismeri helyzetét. A Nokia N97-tel a közösségi portálok adatlapjai automatikusan, valós idejű információkkal frissíthetők a HSDPA és WLAN támogatásnak köszönhetően, továbbá a felhasználóknak lehetőségük van ˝státuszuk˝ frissítésére, illetve ˝társasági helyzetük˝, valamint kapcsolódó képek és videók megosztására. A szolgáltatás a helymeghatározással ötvözi a kapcsolatépítést és az üzenetküldést.

A Nokia N97-ben az érintőtechnológiát QWERTY billentyűzettel párosították a chathez, postokhoz, üzenetekhez, e-mailekhez, blogoláshoz, tagekhez, így megválaszthatjuk a számunkra legkényelmesebb szöveg beviteli módot. A blog bejegyzések és a közösségi adatlapok frissítései mellé a Carl Zeiss optikájú, 5 megpixeles kamerával elkészített fotóinkat és a 30 kép/másodperc sebességű és VGA felbontású videóinkat is azonnal feltölthetjük. Arról, hogy fotóink és videóink mellett kedvenc zenéink is egytől egyig elérhetőek legyenek a készülékünkön, a Nokia N97-be beépített 32 GB belső memória gondoskodik, melyet microSD kártyával akár 48 GB-ig is lehet bővíteni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés