Connect with us

1 millió iPhone 3GS, három nap alatt

Kütyük

1 millió iPhone 3GS, három nap alatt

Rekordtempóban fogy az Apple múlt héten útjára bocsátott mobiltelefonja.

A ráncfelvarráson átesett készülék iránti rajongás még mindig nem csitul – az új, iPhone 3GS névre hallgató mobiltelefonból mindössze három nap alatt egymillió példány kelt el az Egyesült Államokban. A globális világgazdasági válság kellős közepén, amikor az olyan, okostelefonokat fejlesztő/gyártó cégek, mint a Nokia vagy a Palm, is kénytelenek minden lehetőséget megragadni, hogy szinten maradjanak – az Apple ismét tarol. A májtranszplantáción átesett Steve Jobs szerint a döbbenetes eladási szám azt bizonyítja, hogy a több mint 50 ezer különböző iPhone-os alkalmazással együtt „a jelenség erősebb, mint valaha”.

A mobilkészülékkel egy időben jelent meg a telefon operációs rendszerének legújabb, 3.0-s verziója (bővebben itt), amit az Apple elérhetővé tett a korábbi típusok tulajdonosainak. Mindössze öt nappal azután, hogy hozzáférhetővé vált a szoftver, több mint hatmillió letöltést regisztráltak az almás cégnél.

Miért népszerű?
Az új változat nagyon hasonlít a korábbi modellhez: ugyanaz a 3,5 colos érintőképernyős kijelzőt szerelte bele a vállalat, melynek változatlanul 480×320 pixeles a felbontása. Ugyanakkor kapott egy speciális fedőréteget, hogy kevésbé látszódjanak meg rajta az ujjlenyomatok. Ennél sokkal fontosabb változás, hogy az új masinában egy erősebb processzor dolgozik: a 600 MHz-es ARM Cortex A8 teljesítményét a PowerVR SGX grafikus mag egészíti ki. Ezek együtt, plusz a korábbi 128 MB-os RAM kapacitásának duplájára növelése villámgyorssá tette a készüléket. Mindamellett az Apple azt ígéri, hogy az üzemidő is nő: egyetlen feltöltésről tovább bírja a 3GS változat, mint a 3G.

3 megapixeles, autofókuszos és makró képek készítésére alkalmas kamera, beépített digitális iránytű, hangvezérlés – néhány további lehetőség, amit az új Phone kínál. Támogatja a vezetékmentes adatátviteli szabványok javát (GSM, EDGE, UMTS, 7,2 Mb/s HSDPA, 802.11b/g Wi-Fi és Bluetooth 2.1). A GPS funkcióval is ellátott telefon 16 GB-os memóriaalapú háttértárolóval 200, a 32 GB-os pedig 300 dollárba kerül, 2 éves, az AT&T-nél aláírandó hűségnyilatkozat letétele után.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom