Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia E72: 5 megapixeles új okosság

Kütyük

Nokia E72: 5 megapixeles új okosság

Megérkezett a Nokia legfrissebb business smartphone-ja.

A sikeres Nokia E71 receptjét követve – mely a cég eddigi legkeresettebb, QWERTY billentyűzetes készüléke – a Nokia Eseries családjának ezen legújabb, E72 típusjelzésű tagja megtartja elődjének elengedhetetlen elemeit, miközben számos területen tovább bővíti annak képességeit. ˝A Nokia E71 kiemelkedő piaci teljesítményének ellenére folyamatosan kutatjuk, hogyan tökéletesíthetnénk a készüléket˝ – mondta Ilari Nurmi, a Nokia alelnöke. ˝Így vettük át az asztali gépekhez hasonló levelezési élményt a Nokia E75-ből, és tettünk hozzá egy optikai navigációs gombot, amivel könnyebben navigálhatunk a menükben, az üzenetek között, és gyorsabban tologathatjuk a képeket. Továbbfejlesztettük a kamerát 5 megapixelesre, és adtunk hozzá egy 3,5 milliméteres jack dugót˝.

Ezeken a fejlesztéseken felül a készüléktulajdonosok először lesznek képesek beállítani a Nokia Messaging által biztosított azonnali üzenetküldési (IM) fiókjaikat közvetlenül a kezdőképernyőről. A készülék tulajdonosai csupán néhány lépessel kapcsolódhatnak kedvenc IM fiókjaikhoz, mint például a Yahoo! Messengerhez, a Gtalkhoz vagy az Ovihoz.

Az új IM funkciókat kiegészítik a Nokia levelezési megoldásai: az örökös Nokia mobil e-mail és IM licenc, a Nokia Messaging, valamint a telepített Mail for Exchange és IBM Lotus Notes Traveler kliensek. A népszerű fiókok, mint a Yahoo! Mail, a Gmail, a Windows Live Hotmail, az Ovi Mail és ezernyi más e-mail szolgáltató elérése egyszerű a készülékben található továbbfejlesztett e-mail beállítással, ugyanazzal az egyszerű felhasználói felülettel, amely a tulajdonos összes vállalati e-mail fiókját is integrálja.

Fontos kiemelni a megnövelt teljesítményt, beleértve a gyorsabb internetes fel- és letöltési sebességeket. További említést érdemlő funkciók, melyek a Nokia E72-t várhatóan olyan népszerűvé teszik, mint a Nokia Eseries nemrégiben bemutatott darabjait, például az A-GPS és iránytű beépített Térképekkel, beleértve az időkorlát nélküli gyalogos navigációt és a 10 napos részletes navigációt (amennyiben ez az első három hónapban aktiválásra kerül). A beszélgetések szintén tisztábbak az aktív zajszűréssel, a zseblámpa funkció pedig a szóköz billentyű lenyomásával egyszerűen bekapcsolható. Az irodai teljesítményt a Microsoft Office 2007-tel kompatibilis, új Quickoffice verzióval fejlesztették, amihez az új funkciók megjelenésekor a frissítések ingyenesek.

A mindössze 10 milliméter vastag Nokia E72 várhatóan 2009 harmadik negyedévének végétől lesz kapható, megközelítőleg 350 eurós nettó kiskereskedelmi áron.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés