Connect with us

technokrata

Megijedt a Google a Microsoft keresőjétől?

Kütyük

Megijedt a Google a Microsoft keresőjétől?

A keresővállalat vezetése saját kezébe vette a gyeplőt – külön csapat állt fel a Google-nél a Bing elemzésére.

Amint arról mi is beszámoltunk, két hete indult útjára a korábban Kumo kódnéven futó, Microsoft fejlesztette webes kereső. A redmondiak által Bing névre átkeresztelt szolgáltatástól azt várta a vállalat, hogy egy kicsit jobban meg tudja majd szorongatni a piacon domináns szerepet kiharcoló Google-t, ha már a korábbi Live szolgáltatással ez nem sikerült. Úgy tűnik, a Microsoft számítása bejött.

Legalábbis a New York Post értesülései szerint. Az újság úgy tudja, hogy a Google társalapítója, Sergey Brin a vállalatnál dolgozó legjobb mérnököket a Bing megjelenése után szinte azonnal maga köré toborozta, hogy belekezdjenek a Google keresőszolgáltatásának jobbá tételébe. Állítólag Brin a csoport élére állt, ami rég nem látott esemény az óriásvállalat berkeiben: az alapítók már évek óta nem irányítottak közvetlen munkát a cégen belül. A csapat azon dolgozik jelenleg, hogy megállapítsák, a Microsoft keresőjének algoritmusa miben különbözik a Google-étől.

Sergey Brin, a Google társalapítója

„Új keresőmotorok jöttek és mentek az elmúlt 10 évben, de a Bing különös érdeklődést váltott ki Sergey-ből.” – idézte az újság egyik névtelenségbe burkolózó, belső forrását. Hivatalosan természetesen nem kívánta kommentálni a Google Brin személyes érintettségét, de azt elismerte a cég egyik szóvivője, hogy a vállalatnak mindig is volt olyan fejlesztőcsapata, amelyik a webes keresés továbbfejlesztésén dolgozott.

Jelenleg egyelőre csend honol a „keresőháborúban”. A Bing elindításával a Microsoft részesedése picit emelkedett; az egy héttel korábbi 9,1 százalékról 11,1 százalékra nőtt, a ComScore piackutató cég elemzése szerint. Azóta azonban nem következett be jelentősebb változás a két nagy keresőmotor használtságának viszonyában.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák