Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megijedt a Google a Microsoft keresőjétől?

Kütyük

Megijedt a Google a Microsoft keresőjétől?

A keresővállalat vezetése saját kezébe vette a gyeplőt – külön csapat állt fel a Google-nél a Bing elemzésére.

Amint arról mi is beszámoltunk, két hete indult útjára a korábban Kumo kódnéven futó, Microsoft fejlesztette webes kereső. A redmondiak által Bing névre átkeresztelt szolgáltatástól azt várta a vállalat, hogy egy kicsit jobban meg tudja majd szorongatni a piacon domináns szerepet kiharcoló Google-t, ha már a korábbi Live szolgáltatással ez nem sikerült. Úgy tűnik, a Microsoft számítása bejött.

Legalábbis a New York Post értesülései szerint. Az újság úgy tudja, hogy a Google társalapítója, Sergey Brin a vállalatnál dolgozó legjobb mérnököket a Bing megjelenése után szinte azonnal maga köré toborozta, hogy belekezdjenek a Google keresőszolgáltatásának jobbá tételébe. Állítólag Brin a csoport élére állt, ami rég nem látott esemény az óriásvállalat berkeiben: az alapítók már évek óta nem irányítottak közvetlen munkát a cégen belül. A csapat azon dolgozik jelenleg, hogy megállapítsák, a Microsoft keresőjének algoritmusa miben különbözik a Google-étől.

Sergey Brin, a Google társalapítója

„Új keresőmotorok jöttek és mentek az elmúlt 10 évben, de a Bing különös érdeklődést váltott ki Sergey-ből.” – idézte az újság egyik névtelenségbe burkolózó, belső forrását. Hivatalosan természetesen nem kívánta kommentálni a Google Brin személyes érintettségét, de azt elismerte a cég egyik szóvivője, hogy a vállalatnak mindig is volt olyan fejlesztőcsapata, amelyik a webes keresés továbbfejlesztésén dolgozott.

Jelenleg egyelőre csend honol a „keresőháborúban”. A Bing elindításával a Microsoft részesedése picit emelkedett; az egy héttel korábbi 9,1 százalékról 11,1 százalékra nőtt, a ComScore piackutató cég elemzése szerint. Azóta azonban nem következett be jelentősebb változás a két nagy keresőmotor használtságának viszonyában.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés