Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows 7 Internet Explorer nélkül

Kütyük

Windows 7 Internet Explorer nélkül

Európában nem lesz redmondi böngésző a Microsoft következő generációs operációs rendszerében.

A Microsoft – tervei szerint – eltávolítja az Internet Explorert a Windows 7 azon változataiból, amelyeket az Európai Unióban fognak értékesíteni. Ennek okaként egyértelműen a korábbi szigorú európai fellépés jelölhető meg; Redmond nem akar konfrontálódni az öreg kontinens 27 országát összefogó szervezettel. A döntés minden bizonnyal nem volt könnyű a Microsoft számára, ugyanakkor a közel 400 millió fős európai piac túlságosan nagy ahhoz, hogy ne vegye figyelembe a helyi igényeket.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy az EU-s államokban eladott PC-kre fel sem kerülhet az IE8. Az amerikai szoftveróriás egyrészt a forgalmazókat bíztatja arra, hogy maguk telepítsék a böngészőt, másrészt pedig a végfelhasználónak is meg lesz erre a lehetősége. „A Microsoft külön, ingyenes formában fogja kínálni az Internet Explorer 8-at, és telepítését könnyen kivitelezhetővé teszi. A választás a forgalmazók kezébe kerül, akik dönthetnek úgy, hogy alternatív browsert installálnak, de akár egynél több böngészőt is telepíthetnek a PC-kre.” – áll a Microsoft PC gyártóknak küldött rövid tájékoztatójában.

Mindkét fél álláspontja érthető – a Microsoft, visszaélve piaci erőfölényével, hosszú éveken keresztül ellehetetlenítette versenytársait. Ugyanakkor felvetődik a kérdés, hogy minek kell lennie egy operációs rendszer integráns részének, és miért nem perelték be még hasonló indokokkal a Microsoftot például a digitális számológépeket gyártó vállalatok.

Az azonban most még nem tiszta, hogy a végfelhasználó hogyan szerezhet majd böngészőt számítógépére, ha maga installálja a „kiherélt” operációs rendszert. Ebben az esetben ugyanis nem lesz mibe beírni az Internet Explorer vagy a Firefox letöltőoldalának címét. A Microsoft azonban nem aggódik emiatt, szerintünk megoldást fognak találni erre a problémára, az Európa Bizottsággal közösen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés