Connect with us

technokrata

Túl sok a kütyünk

Kütyük

Túl sok a kütyünk

Becslések szerint a tucatnyit is meghaladhatja gyermekeink hordozható elektronikus készülékeinek száma.

Egy nemrég, az USA-ban végzett kutatás azt hivatott felmérni, mennyi digitális eszközzel rendelkeznek napjaink fiataljai. Az NPD piackutató cég szerint az észak-amerikai ország 4 és 14 év kor közötti lakosai átlagosan 11 darab kütyüvel bírnak. A helyzet pedig fokozódik: a megkérdezettek szüleinek harmada állította, hogy a következő egy évben további hordozható masinákat fog vásárolni gyerekének.

A fiatalabbak elsősorban elektronikus tanulóeszközöket kapnak apjuktól, anyjuktól, az idősebbek pedig mobiltelefonokkal és digitális kamerákkal gyarapítják „gyűjteményeiket”. Az egyénre jutó magas szám egyik magyarázata, hogy ezek a készülékek hamar elavulnak, de a gyerekek többnyire nem szabadulnak meg tőlük. A már elunt/elavult elektronikus eszközök ott porosodnak a gyerekszoba valamelyik polcán, fiókjában.

Nem meglepő, hogy a most gyerekkorban levő generáció – a digitális korszak szülötteként – minden téren jobban alkalmazkodik és ragaszkodik ezekhez az eszközökhöz. Míg a felnőttek között sokkal többen tartanak ki – a fiatalok szemében ódivatúan – a mobiltelefon telefonálási funkciójához, addig a 21-ik század reménységei ezt a szolgáltatást mind kevesebbet használják. Helyette fényképeznek, videót rögzítenek a telefonnal, SMS-eznek vele; egyáltalán, hajlamosabbak minden újdonságot kipróbálni, és utána magabiztosan és rendszeresen alkalmazni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák