Connect with us

technokrata

Sony Ericsson GreenHeart – zöldülés ezerrel

Kütyük

Sony Ericsson GreenHeart – zöldülés ezerrel

A Sony Ericsson a környezettudatos innováció jegyében mutatta be új GreenHeart termékeit.

A Sony Ericsson bemutatta be két vadonatúj GreenHeart termékét, melyek alátámasztják a cég környezeti fenntarthatóság iránti elkötelezettségét. A Sony Ericsson a környezettudatos fejlesztés során sem a design, sem a funkcionalitás terén nem köt kompromisszumot. A GreenHeart program két zászlóshajó termékével, a C901 GreenHeart-tal és a Naite-vel, valamint az MH300 GreenHeart headsettel indul – utóbbi az egyik ˝legzöldebb˝ headset a piacon. A GreenHeart koncepció a Sony Ericsson újragondolt termékportfólió-stratégiájának egyik alappillére. A GreenHeart termékekben alkalmazott környezettudatos innováció eredményeit a későbbiekben a szélesebb portfólióban is alkalmazzák majd.

Mindkét GreenHeart mobiltelefon a Sony Ericsson vezető környezetvédelmi eljárására (az úgynevezett ˝green core˝-ra) épít, melynek alkalmazásával a cég mellőzni kíván minden káros vegyi anyagot a mobiltelefonok megtervezése és gyártása során.

A cég egyik jövőbeni zászlóshajója, a C901 GreenHeart a készülékbe épített – és a hagyományos papír kézikönyvet helyettesítő – elektronikus használati utasítást tartalmaz, mellyel több, mint 90% papír takarítható meg. A kisebb, kompaktabb csomagolás csökkenti a szállítás környezetre gyakorolt káros hatásait. A C901 GreenHeart külső burkolata legalább 50%-ban újrahasznosított műanyagból készült, optimalizált fényérzékelő kijelzője kisebb energiafelhasználással működik. A vízbázisú festék használata csökkenti az illékony szerves vegyületek (VOC – Volatile Organic Compounds) kibocsátását.

A C901 GreenHeart az új, MH300 headsettel érkezik majd, amely az egyik ˝legzöldebb˝ headset a piacon: a műanyag részeket tekintve öt eleméből négy 100% újrahasznosított műanyagból készült, lényegesen meghaladva a minimális környezetvédelmi előírásokat.

A Naite számos újítást tartalmaz a C901 GreenHeart innovatív megoldásai közül, emellett kis fogyasztású töltővel rendelkezik (EP300 GreenHeart, mely az első ilyen jellegű termék a piacon). Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően a C901 GreenHeart és a Naite 15%-kal kevesebb szén-dioxidot bocsát ki élettartama alatt.

Az 5 megapixeles, arcfelismerős kamerával szerelt C901 GreenHeart a WalkMate nevű alkalmazást is tartalmazza. Ez tényleges segítséget nyújt, hogy ne csak beszéljünk környezetünk megóvásáról: számolja megtett lépéseinket, és ezt összehasonlítja az autóval megtett hasonló távolsággal. A Naite-be bekerült az Ecomate nevű ökológiai kalkulátor, amely segít használójának a mindennapi élet során a környezettudatosabb választásban, illetve a szén-dioxid lábnyom kalkulátor, mely azt számolja ki, hogy mennyi szén-dioxid kibocsátást spórolunk, ha autó helyett a gyaloglást választjuk.

A Sony Ericsson a GreenHeart termékek innovációjával nemcsak saját készülékeit teszi környezettudatosabbá, de az egész mobiltelefon-üzletágban szeretne új mércét felállítani. A GreenHeart telefonok kulcsszerepet játszanak a Sony Ericsson új termékportfólió-stratégiájában.

A Sony Ericsson 2007 óta tartó nemzetközi készülék-visszavételi programja 2009 harmadik negyedévében is folytatódik. Ennek keretében a vásárlók visszaküldhetik használt mobiljaikat, így azok nem hulladéklerakókba, hanem az erre szakosodott mobil-újrahasznosító központokba kerülnek. A komponenseket és az anyagokat újra felhasználják, így nem kell az új termékekhez új nyersanyagot igénybe venni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp