Connect with us

technokrata

Katonákkal a Bittorrent ellen

Kütyük

Katonákkal a Bittorrent ellen

Most először egy ország hadserege is segédkezett egy file-csere szerver leállításában.

Az eset „itt”, Európában történt: a francia hadsereg aktívan vett részt egy nagy Bittorrent tracker leállításában. Ezzel a világon először most hivatásos katonák is hozzájárultak egy file-cserére épülő hálózat felszámolásához. A Torrentfreak értesülései szerint ugyanis a Snowtigers nevű site leállításához a hadsereg állományának hivatásos, adófizetők pénzéből fizetett tagjai is kellettek.

Nem is tagadták a történteket a francia jogvédők. Az ország antikalóz szervezete, az ALPA beismerte, hogy a hálózat bezárására azután került sor, miután a hadsereggel nagyon szoros együttműködésben sikerült meghatározni a site fizikai helyét. Frédéric Delacroix, az ALPA elnöke azzal magyarázta a katonaság részvételének szükségességét, hogy a Snowtigers szervezett bűnözői kör volt, ezért kénytelenek voltak a seregnél alkalmazott kémtechnikát igénybe venni.

Az eljárás során az üzemeltetők tagjai közül tízet is őrizetbe vettek Párizs és Toulouse környékén, illetve több mint húsz szervert foglaltak le. Nem nyugodhatnak azok sem, akik pénzzel támogatták a site működését: Delacroix szerint azokat is felelősségre fogják vonni, akik anyagilag is hozzájárultak a Bittorrent hálózat fenntartásához.

Már csak azért sem lebecsülendő az esemény, mert a Snowtigers a csiga és békacombok iránti rajongásukról ismert franciák valószínűleg legnagyobb ilyen jellegű site-ja volt. Csúcsidőben 250 ezer peer csatlakozott a szerverekhez, ami a magyar lakosság hatszorosát kitevő országban sem kevés. Ráadásul helyileg teljesen kiiktatni nem is tudták a hatóságok a hálózatot: LeaseWeb néven Hollandiában, Netelligent néven pedig Kanadában is rendelkezett szerverekkel a Snowtigers. Ezek státusza jelenleg ismeretlen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák