Connect with us

Katonákkal a Bittorrent ellen

Kütyük

Katonákkal a Bittorrent ellen

Most először egy ország hadserege is segédkezett egy file-csere szerver leállításában.

Az eset „itt”, Európában történt: a francia hadsereg aktívan vett részt egy nagy Bittorrent tracker leállításában. Ezzel a világon először most hivatásos katonák is hozzájárultak egy file-cserére épülő hálózat felszámolásához. A Torrentfreak értesülései szerint ugyanis a Snowtigers nevű site leállításához a hadsereg állományának hivatásos, adófizetők pénzéből fizetett tagjai is kellettek.

Nem is tagadták a történteket a francia jogvédők. Az ország antikalóz szervezete, az ALPA beismerte, hogy a hálózat bezárására azután került sor, miután a hadsereggel nagyon szoros együttműködésben sikerült meghatározni a site fizikai helyét. Frédéric Delacroix, az ALPA elnöke azzal magyarázta a katonaság részvételének szükségességét, hogy a Snowtigers szervezett bűnözői kör volt, ezért kénytelenek voltak a seregnél alkalmazott kémtechnikát igénybe venni.

Az eljárás során az üzemeltetők tagjai közül tízet is őrizetbe vettek Párizs és Toulouse környékén, illetve több mint húsz szervert foglaltak le. Nem nyugodhatnak azok sem, akik pénzzel támogatták a site működését: Delacroix szerint azokat is felelősségre fogják vonni, akik anyagilag is hozzájárultak a Bittorrent hálózat fenntartásához.

Már csak azért sem lebecsülendő az esemény, mert a Snowtigers a csiga és békacombok iránti rajongásukról ismert franciák valószínűleg legnagyobb ilyen jellegű site-ja volt. Csúcsidőben 250 ezer peer csatlakozott a szerverekhez, ami a magyar lakosság hatszorosát kitevő országban sem kevés. Ráadásul helyileg teljesen kiiktatni nem is tudták a hatóságok a hálózatot: LeaseWeb néven Hollandiában, Netelligent néven pedig Kanadában is rendelkezett szerverekkel a Snowtigers. Ezek státusza jelenleg ismeretlen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő