Connect with us

Mit keres a magyar beteg a neten?

Kütyük

Mit keres a magyar beteg a neten?

Miért látogatjuk az egészségügyi portálokat?

Magyarországon a rendszeresen internetezők 84%-a ismer valamilyen egészségüggyel kapcsolatos portált, 64%-uk pedig legalább havonta felkeresi az említett témával foglalkozó oldalak valamelyikét – derült ki a HáziPatika.com és a KutatóCentrum reprezentatív online kutatásából. A 2009 márciusában végzett online kutatás megállapította, hogy az egészségügyi portálokat látogató internetezők kétharmada céltudatosan látogat el a témához kapcsolódó tematikus oldalakra. Többnyire akkor, ha valamilyen egészségügyi témájú információra van szükségük, pl. családjuk vagy saját betegségüket illetően, 20%-uk pedig orvos-, kórház- vagy patikakeresés során látogatja meg az egészségügyi portálokat.

Legtöbbször konkrét betegségről vagy egy-egy tünetről szeretnének többet megtudni, de a válaszadók egyharmada egészséges életmóddal kapcsolatos információkat is keresett már hasonló oldalakon, 18,4%-uk pedig laboreredményekkel, orvosi szakkifejezésekkel kapcsolatos információkért keresi föl az egészség- és életmódportálokat.

A felhasználók értékelései alapján egy ideális egészségügyi internetes portál legfontosabb jellemzője a hiteles és naprakész tartalom, áttekinthető és közérthető formában tálalva.

A felmérés választ keresett arra is, hogy vajon az internetezők milyen hazai egészségügyi portálokat ismernek és látogatnak. A válaszokból az derült ki, hogy a hasonló témájú oldalakat látogatók közül a legtöbben (68,7%) a HáziPatika.com portált ismerik, sőt az oldalt ismerők közel fele spontán említette meg a weboldalt. Arra a kérdésre, hogy melyik egészségügyi portált ismeri a legjobban, a legalább egy portált ismerők több mint fele (55,4%) ugyancsak a HáziPatika.com oldalt jelölte meg.

A felmérésből kiderült, hogy az egészségüggyel, illetve egészséges életmóddal kapcsolatos információkat többnyire az interneten keresik az érdeklődők, de jelentős részük kérdezi meg háziorvosát, vagy kéri ki ismerőse véleményét is, ha ilyen témájú információra van szüksége.

A kutatásról
A kutatást a HáziPatika.com egészségügyi és életmódportál megbízásából a KutatóCentrum piackutató cég végezte. A KutatóCentrum Magyarország egyik vezető online adatfelvételi szolgáltatója, amely a 75 ezer főt számláló kutatási panelnek köszönhetően gyorsan és költséghatékonyan bonyolít online felméréseket.

A kutatás online adatfelvétellel zajlott és a megkérdezett 645 fő nem, kor, iskolai végzettség, valamint településtípus tekintetében reprezentálja a legalább hetente internetező felnőtt lakosságot.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom