Connect with us

technokrata

Kütyük

Chrome Linuxra

„Kérjük, NE TÖLTSÉK LE!”

Ezzel a hivatalos állásfoglalással tette elérhetővé a Google Chrome böngészőjének első, még erősen fejlesztési stádiumban levő, Linuxra és Mac OS X-re készített változatait. Mike Smith és Karen Grunberg, az amerikai óriásvállalat termékmenedzserei egy blogbejegyzésben álltak a nyilvánosság elé felhívásukkal, melyben arra hivatkoztak, hogy a mostani állapot még csak a programozók számára készült, illetve azoknak, akik nagyon kíváncsiak a szoftverre, és nem zavarja őket a rendszertelen, de viszonylag gyakori lefagyás, összeomlás.

Ismeretes, hogy a Google egészen az elmúlt napokig csak Windows-os alternatívát kínált browseréből. Ennek elsősorban az volt az oka, hogy a Chrome fejlesztőinek a böngésző némely elemét újra kellett programozniuk, hogy Windows-tól eltérő platformokon is működhessen az alkalmazás. A grafikus kezelői felület és az úgynevezett homokozó (amely megvédi a processzeket egymástól) igényelte a legtöbb munkát. Ennek ellenére maga a program ugyanúgy néz ki, mint a Microsoft operációs rendszerére írt változat.

A Chrome Mac OS X-re írt változata

Jelenleg még súlyos kompromisszumokat kell kötni, ha valaki Mac-en vagy linuxos PC-n akar chrome-ozni. Például a Flash plugin nem működik, így a Youtube videók megtekintéséről le kell mondani egyelőre. Nem került implementálásra a nyomtatás és a könyvjelző kezelés sem, ahogy a magánszférával kapcsolatos vezérlők sem tökéletesek még. A Google közlése szerint több mint 400 hibát kell kiiktatni az alkalmazásból. Ráadásul csak Ubuntu és Debian disztribúciók alatt működik a linuxos, és csak Intel processzoros számítógépeken a Mac-es kiadás.

Miért volt akkor értelme kiadni a Chrome alternatív platformokra írt verzióját? Azért, mert már működik a Google automatikus frissítést lehetővé tevő szolgáltatása, amivel önműködően kerülnek letöltésre az új változatok; azaz gyorsabbá és kényelmesebbé válik a frissítés. Ráadásul, mivel nagyobb tömegek számára vált elérhetővé a tesztelés, egyben felgyorsulhat a hibakeresés is, köszönhetően az automatizált crash report funkciónak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

SEQ-SPORT-INHANDS-03
OMEN 15 Laptop 2

Laptop

Brutálisak lettek a HP új gamer laptopjai

2019. szeptember 21. szombat
Cat B26_2

SmartPhone

A Cat Phones piacra dobott egy majdnem törhetetlen mobilt

2019. szeptember 21. szombat
Mate 30 Series

SmartPhone

Itt az új Huawei mobilcsalád! Mate 30 a porondon

2019. szeptember 20. péntek
TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap

Dotkom