Connect with us

technokrata

Microsoft patch a Firefoxhoz – csak szépen, bonyolultan

Kütyük

Microsoft patch a Firefoxhoz – csak szépen, bonyolultan

Redmond elnézést kért, amiért egy Firefox kiegészítés kérdés nélkül települt a nyíltforrású böngészőt használók PC-ire.

Tegnap adta közre a Microsoft azt a patch-et, amelyik eltávolít egy redmondi Firefox kiegészítést a rendszerből. Ez az add-in ugyanis anélkül települ(t) fel a Tűzrókát futtatók számítógépeire, hogy arról a felhasználót megkérdezte volna. A Firebadger plug-in a Microsoft .Net keretrendszere kapcsán került fel a rendszerekre, egy korábbi, Windows-t érintő update során.

Persze azért nem csak egy kattintás a kiegészítés eltávolítása; a Microsoft külön útmutatót tett közzé a folyamathoz. Eszerint uninstallálni kell a frissítést, újra engedélyezni a böngésző plug-injét, majd újratelepíteni a Windows update-et. Ezt követően a Firefox menüjében ellenőrizve az Add-ons menüt, láthatóvá válik, hogy a .Net Framework Assistant a korábbi 1.0-s verziószámról 0.0.0-ra változik; a felhasználó pedig felhívást kap a browser újraindítására. Ezután az add-ont uninstallálni kell, majd ismét újraindítani a böngészőt.

Így végül az operációs rendszer is megkapja a szükséges frissítést, és a Firefoxban sem marad semmilyen, nem kívánt add-in. Egyszerű, igaz?Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák