Connect with us

technokrata

A sportolók egészsége a Pannon szívügye

Kütyük

A sportolók egészsége a Pannon szívügye

A Pannon által a Magyar Jégkorong Szövetségnek adományozott eszköz segítségével kimutatható a sportolók esetleges szívbetegsége.

A Pannon az egészségügyi innováció és a mobil kommunikáció ötvözésében élen jár Magyarországon, és célja, hogy az ebből eredő előnyöket a társadalom minél szélesebb rétegei számára eljuttassa. Az egészségügyi terület mindenki számára fontos, és különösen a nagy terhelésnek kitett élsportolók esetében elengedhetetlen, hogy a lehető legnagyobb körültekintéssel vizsgálják meg őket és kísérjék figyelemmel fizikai állapotukat.

A Pannon, mint a Magyar Jégkorong Szövetség főtámogatója, egy olyan eszközt adományozott a Szövetségnek, amellyel a Pannon mobil szélessávú hálózata segítségével válik lehetővé a sportolók egészségügyi adatainak, azok változásának monitorozása. Így a csapat mellett dolgozó orvosok, edzők valós képet kaphatnak a sportolók egészségügyi állapotáról, idejekorán kiszűrhetőek az esetleges szívbetegségek is.

˝A Pannon célja, hogy olyan egészségügyi megoldások létrehozásában közreműködjön, amelyek hozzájárulnak az emberek életminőségének javításához. A sport támogatása fontos szerepet tölt be szponzorációs stratégiánkban, és büszkék vagyunk arra, hogy ily módon is hozzájárulhatunk a Magyar Jégkorong Szövetség munkájához˝ – nyilatkozta az átadás kapcsán Anders Jensen, a Pannon vezérigazgatója.

Az I-QRS telemetriás rendszer egyedülálló módon lehetővé teszi, hogy egy kényelmes mellpánt (öv) segítségével, vezeték nélküli átvitellel, automatikusan és folyamatosan figyeljék a sportolók különböző életjeleit (például a szív elektromos működését, a testhőmérsékletet, az elmozdulást és egyéb jeleket). A mellpánt jeleit on-line módon, a Pannon hálózata segítségével továbbítják egy adott számítógépre, ahol az adatokat kielemezve lehetővé válik az élettani állapot, a kondíció, az edzettség minősítése, ezen jellemzők folyamatos, például a sportolás előtt, alatt, után történő on-line figyelése, analizálása, valamint az aktuális terhelhetőségre és terhelés ütemére vonatkozó tanácsadás is.

˝Köszönjük a Pannon támogatását, amely immár évek óta sokat jelent számunkra. A jégkorongban, mint minden más sportágban, nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy a játékosaink minél edzettebben, ugyanakkor minél kiegyensúlyozottabb egészségügyi állapotban szerezhessenek dicsőséget csapatunknak. A mostani adomány segítségével ennek biztosítása jóval könnyebbé válik számunkra˝ – nyilatkozta Studniczky Ferenc, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd