Connect with us

technokrata

A sportolók egészsége a Pannon szívügye

Kütyük

A sportolók egészsége a Pannon szívügye

A Pannon által a Magyar Jégkorong Szövetségnek adományozott eszköz segítségével kimutatható a sportolók esetleges szívbetegsége.

A Pannon az egészségügyi innováció és a mobil kommunikáció ötvözésében élen jár Magyarországon, és célja, hogy az ebből eredő előnyöket a társadalom minél szélesebb rétegei számára eljuttassa. Az egészségügyi terület mindenki számára fontos, és különösen a nagy terhelésnek kitett élsportolók esetében elengedhetetlen, hogy a lehető legnagyobb körültekintéssel vizsgálják meg őket és kísérjék figyelemmel fizikai állapotukat.

A Pannon, mint a Magyar Jégkorong Szövetség főtámogatója, egy olyan eszközt adományozott a Szövetségnek, amellyel a Pannon mobil szélessávú hálózata segítségével válik lehetővé a sportolók egészségügyi adatainak, azok változásának monitorozása. Így a csapat mellett dolgozó orvosok, edzők valós képet kaphatnak a sportolók egészségügyi állapotáról, idejekorán kiszűrhetőek az esetleges szívbetegségek is.

˝A Pannon célja, hogy olyan egészségügyi megoldások létrehozásában közreműködjön, amelyek hozzájárulnak az emberek életminőségének javításához. A sport támogatása fontos szerepet tölt be szponzorációs stratégiánkban, és büszkék vagyunk arra, hogy ily módon is hozzájárulhatunk a Magyar Jégkorong Szövetség munkájához˝ – nyilatkozta az átadás kapcsán Anders Jensen, a Pannon vezérigazgatója.

Az I-QRS telemetriás rendszer egyedülálló módon lehetővé teszi, hogy egy kényelmes mellpánt (öv) segítségével, vezeték nélküli átvitellel, automatikusan és folyamatosan figyeljék a sportolók különböző életjeleit (például a szív elektromos működését, a testhőmérsékletet, az elmozdulást és egyéb jeleket). A mellpánt jeleit on-line módon, a Pannon hálózata segítségével továbbítják egy adott számítógépre, ahol az adatokat kielemezve lehetővé válik az élettani állapot, a kondíció, az edzettség minősítése, ezen jellemzők folyamatos, például a sportolás előtt, alatt, után történő on-line figyelése, analizálása, valamint az aktuális terhelhetőségre és terhelés ütemére vonatkozó tanácsadás is.

˝Köszönjük a Pannon támogatását, amely immár évek óta sokat jelent számunkra. A jégkorongban, mint minden más sportágban, nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy a játékosaink minél edzettebben, ugyanakkor minél kiegyensúlyozottabb egészségügyi állapotban szerezhessenek dicsőséget csapatunknak. A mostani adomány segítségével ennek biztosítása jóval könnyebbé válik számunkra˝ – nyilatkozta Studniczky Ferenc, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek