Connect with us

technokrata

Bővül az Ericsson Magyarország kutatás-fejlesztési központja

Kütyük

Bővül az Ericsson Magyarország kutatás-fejlesztési központja

A magyar kutatók és mérnökök eddigi kiváló eredménnyel végzett munkájának újabb elismerése.

Az Ericsson Magyarország az egyik legnagyobb telekommunikációs és informatikai kutatással, szoftver- és hardverfejlesztéssel foglalkozó vállalat az országban. Három új fejlesztési megbízás által az Ericsson Magyarország K+F központja magasan képzett szakemberekkel bővül, mintegy 700 főre, így a vállalat összlétszáma az év végére eléri az 1300 főt.

A K+F részleg bővülése a magyar kutatók és mérnökök eddigi kiváló eredménnyel végzett munkájának újabb elismerése. A központ három új fejlesztési megbízást kap, mely magában foglalja a rádió és alaphálózat menedzsment rendszerének, az Ericsson többcélú internetes útvonalválasztó szoftverének, valamint a digitális videofeldolgozó célhardverének és szoftverének fejlesztését.

A jelenleg összesen 1160, az év végére már 1300 főt foglalkoztató Ericsson Magyarország tevékenysége 3 pilléren nyugszik. A már említett K+F központ tevékenységén felül második fő területként a magyar informatikai szolgáltató ipar legjelentősebb képviselőinek partnereként a 2G és a 3G infrastruktúra szállítója. A 3G hálózatok 2/3-a, míg a 2G hálózatok közel fele Ericsson-rendszer Magyarországon. A harmadik pillér a 280 főt foglalkoztató mérnöki szolgáltató központ (GSDC – Global Service Delivery Center), ahol a magasan képzett mérnökök a világ 100 országában vesznek részt a távközlő rendszerek fejlesztésében, kiszolgálásában, projektek megvalósításában, a különböző rendszerek integrációjában és támogatásában.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek