Connect with us

technokrata

Mobil generációváltás – itt a 4G!

Kütyük

Mobil generációváltás – itt a 4G!

Megérkezett a negyedik generáció.

Az Ericsson és a TeliaSonera bemutatta a világ első kereskedelmi Long- Term Evolution (LTE) állomását Stockholmban, Svédországban – ez fontos mérföldkő volt abban, hogy valósággá váljon a mobil digitális sztráda. A 4G/LTE átszabja a mobil szélessávú felhasználói élményt, kimagasló adatsebességet nyújtva az internetes TV, a mobil videó blogírás, on-line videó játékok és a mobil irodai környezet számára.

Az állomás egy 2010-ben induló kereskedelmi hálózat része lesz, mely a mai mobil szélessávú hálózatokénál jóval nagyobb adatsebességeket biztosít majd és lehetővé teszi Stockholm lakosainak, hogy csatlakozva maradva, még mozgás közben is zavartalan, kiváló minőségű, on-line szolgáltatásokat élvezzenek.

Ulf Ewaldsson, alelnök és az Ericsson rádiós termékterületének vezetője elmondta: ˝Az állomás bemutatása bizonyíték arra, hogy az LTE immáron nem a jövő, hanem a jelen története. Az LTE fejlesztésében vezető szerepet játszó Ericsson büszke arra, hogy TeliaSonera-val együttműködve keltheti életre a kereskedelmi LTE hálózatot˝.

Erik Hallberg, a TeliaSonera első alelnöke és svédországi mobilszolgáltatási igazgatója szerint:˝Előfizetőink – köszönhetően annak, hogy a szélessáv fejlődésének élvonalában vagyunk – az elsők között évezhetik majd ezen úttörő technológia nyújtotta előnyöket. Az első LTE állomás fontos lépés Svédország leggyorsabb mobil szélessávú hálózatának fejlesztésében˝.

Az LTE eddig soha nem látott teljesítményt nyújt csúcs adatsebességek, spektrum hatékonyság és késleltetés szempontjából. Az Ericsson már bizonyította, hogy képes 160 Mbps adatsebességek elérésére. Az LTE az új és a meglévő frekvenciatartományokban egyaránt alkalmazható és kialakítása által minimálisra csökkenthetők a hálózat működtetési és karbantartási költségei. A mobil szélessáv fejlődése integráns része az energiafelhasználást minimalizáló és CO2 kibocsátást csökkentő fenntartható városok építésének.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek