Connect with us

technokrata

Mobil generációváltás – itt a 4G!

Kütyük

Mobil generációváltás – itt a 4G!

Megérkezett a negyedik generáció.

Az Ericsson és a TeliaSonera bemutatta a világ első kereskedelmi Long- Term Evolution (LTE) állomását Stockholmban, Svédországban – ez fontos mérföldkő volt abban, hogy valósággá váljon a mobil digitális sztráda. A 4G/LTE átszabja a mobil szélessávú felhasználói élményt, kimagasló adatsebességet nyújtva az internetes TV, a mobil videó blogírás, on-line videó játékok és a mobil irodai környezet számára.

Az állomás egy 2010-ben induló kereskedelmi hálózat része lesz, mely a mai mobil szélessávú hálózatokénál jóval nagyobb adatsebességeket biztosít majd és lehetővé teszi Stockholm lakosainak, hogy csatlakozva maradva, még mozgás közben is zavartalan, kiváló minőségű, on-line szolgáltatásokat élvezzenek.

Ulf Ewaldsson, alelnök és az Ericsson rádiós termékterületének vezetője elmondta: ˝Az állomás bemutatása bizonyíték arra, hogy az LTE immáron nem a jövő, hanem a jelen története. Az LTE fejlesztésében vezető szerepet játszó Ericsson büszke arra, hogy TeliaSonera-val együttműködve keltheti életre a kereskedelmi LTE hálózatot˝.

Erik Hallberg, a TeliaSonera első alelnöke és svédországi mobilszolgáltatási igazgatója szerint:˝Előfizetőink – köszönhetően annak, hogy a szélessáv fejlődésének élvonalában vagyunk – az elsők között évezhetik majd ezen úttörő technológia nyújtotta előnyöket. Az első LTE állomás fontos lépés Svédország leggyorsabb mobil szélessávú hálózatának fejlesztésében˝.

Az LTE eddig soha nem látott teljesítményt nyújt csúcs adatsebességek, spektrum hatékonyság és késleltetés szempontjából. Az Ericsson már bizonyította, hogy képes 160 Mbps adatsebességek elérésére. Az LTE az új és a meglévő frekvenciatartományokban egyaránt alkalmazható és kialakítása által minimálisra csökkenthetők a hálózat működtetési és karbantartási költségei. A mobil szélessáv fejlődése integráns része az energiafelhasználást minimalizáló és CO2 kibocsátást csökkentő fenntartható városok építésének.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd