Connect with us

Mobil generációváltás – itt a 4G!

Kütyük

Mobil generációváltás – itt a 4G!

Megérkezett a negyedik generáció.

Az Ericsson és a TeliaSonera bemutatta a világ első kereskedelmi Long- Term Evolution (LTE) állomását Stockholmban, Svédországban – ez fontos mérföldkő volt abban, hogy valósággá váljon a mobil digitális sztráda. A 4G/LTE átszabja a mobil szélessávú felhasználói élményt, kimagasló adatsebességet nyújtva az internetes TV, a mobil videó blogírás, on-line videó játékok és a mobil irodai környezet számára.

Az állomás egy 2010-ben induló kereskedelmi hálózat része lesz, mely a mai mobil szélessávú hálózatokénál jóval nagyobb adatsebességeket biztosít majd és lehetővé teszi Stockholm lakosainak, hogy csatlakozva maradva, még mozgás közben is zavartalan, kiváló minőségű, on-line szolgáltatásokat élvezzenek.

Ulf Ewaldsson, alelnök és az Ericsson rádiós termékterületének vezetője elmondta: ˝Az állomás bemutatása bizonyíték arra, hogy az LTE immáron nem a jövő, hanem a jelen története. Az LTE fejlesztésében vezető szerepet játszó Ericsson büszke arra, hogy TeliaSonera-val együttműködve keltheti életre a kereskedelmi LTE hálózatot˝.

Erik Hallberg, a TeliaSonera első alelnöke és svédországi mobilszolgáltatási igazgatója szerint:˝Előfizetőink – köszönhetően annak, hogy a szélessáv fejlődésének élvonalában vagyunk – az elsők között évezhetik majd ezen úttörő technológia nyújtotta előnyöket. Az első LTE állomás fontos lépés Svédország leggyorsabb mobil szélessávú hálózatának fejlesztésében˝.

Az LTE eddig soha nem látott teljesítményt nyújt csúcs adatsebességek, spektrum hatékonyság és késleltetés szempontjából. Az Ericsson már bizonyította, hogy képes 160 Mbps adatsebességek elérésére. Az LTE az új és a meglévő frekvenciatartományokban egyaránt alkalmazható és kialakítása által minimálisra csökkenthetők a hálózat működtetési és karbantartási költségei. A mobil szélessáv fejlődése integráns része az energiafelhasználást minimalizáló és CO2 kibocsátást csökkentő fenntartható városok építésének.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő