Connect with us

technokrata

Meghalt a világ legidősebb bloggere

Kütyük

Meghalt a világ legidősebb bloggere

Az idős spanyol hölgy már nem ír több bejegyzést…

97 éves korában hunyt el a két világháborút is megélő Maria Amelia Lopez, aki csak két évvel ezelőtt vált nemzetközileg ismertté. Az idős spanyol hölgy azzal váltott ki csodálatot a világ szinte majdnem minden országában, hogy 95 éves korában kezdett blogolni – ezzel ő lett a legidősebb blogger a Földön.

Első bejegyzését még 2006. december 23-án tette közzé. Gondolatainak nyilvánosság elé tárása azonban nem saját ötlete volt: unokája vette rá a „blog-nagyit”, hogy próbálja ki az Internetnek ezt az oldalát is. Lopez születésnapjára „kapta” bolgoldalát, amely azóta meglepően népszerű lett: több mint 1,5 millió kattintást produkált az elmúlt szűk két és fél év alatt. A modern kommunikációra való nyitottságának köszönhette végül az idős hölgy, hogy találkozhatott az ország akkori, szocialista miniszterelnökével, Jose Luis Rodriguez Zapatero-val.

A „blog-nagyi” a 2006 vége óta eltelt időszak alatt hetente egy bejegyzést írt. Május 21-e óta azonban nem született új post: az idős hölgy egy nappal korábban szenderült jobblétre.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek