Connect with us

Virtuális városépítés Budapesten

Kütyük

Virtuális városépítés Budapesten

A T-Mobile támogatásával még gyorsabban épülhet fel Budapest a Google Earth-ben.

Virtuális városépítésbe kezdett a Fővárosi Önkormányzat, és a nemzetközi tekintetben is élenjáró kezdeményezésből a T-Mobile is részt vállalt, elősegítve, hogy hazánk értékei az interneten bárki számára hozzáférhetők legyenek. A virtuális Budapest projektnek köszönhetően első lépésben a főváros 22 nevezetességének 3D-s, körbejárható, valósághű modellje már felkerült a Google Earth-be, és a T-Mobile támogatásának köszönhetően hamarosan újabb 146 épület modellezésével a teljes Andrássy út is bejárható lesz a világhálón.

A Google szolgáltatásai közül az egyik legnépszerűbb a Google Earth, amely műholdas fotók, kereshető információk, számos város utcaszintű fotói, legújabban pedig 3D-s épületmodellek segítségével akár otthonról is bejárhatóvá teszi az egész Földet. A több mint 350 millió felhasználót számláló szolgáltatást egy-egy napon több tízmillióan használják, így jelentősége ma már jóval túlmutat az egyszerű böngészésen.

A Fővárosi Önkormányzat ˝˝virtuális Budapest˝ kezdeményezésének éppen ezért tűzte ki célul, hogy a több száz millió felhasználó számára elérhetővé tegye a város értékeit, akár egy virtuális túra révén segítse az érdeklődőket és a hazánkba utazókat az előzetes tájékozódásban. A programban elsőként 22 nevezetes épület 3D-s modellje készült el, így többek között az interneten többek között már körbejárható a Halászbástya, az Opera, a Hősök terén a Milleniumi emlékmű.

A T-Mobile a mobilinternet terén is piacvezető szolgáltatóként a kezdeményezés fontosságát felismerve döntött úgy, hogy szerepet vállal az internetes városépítésből. A T-Mobile támogatásával, a Virtual Hungary közreműködésével néhány hónapon belül az Andrássy út minden épületének 3D-s modellje felkerülhet a Google Earth-re. Így a valósághű, aprólékosan kidolgozott épületmodelleknek köszönhetően Budapest egyik meghatározó, patinás főútvonalán a Deák tértől a Hősök teréig teljes egészében ˝végigsétálhatnak˝ majd az érdeklődők. A mobilszolgáltató támogatásával összesen 146 épület 3D-s modellje készülhet el és kerülhet fel az internetre.

˝Más cégeket is arra szeretnénk biztatni, hogy legyenek részesei az egész internetes közösség egésze számára hasznos és érdekes virtuális infrastruktúraépítésnek˝ – mondta el Winkler János, a T-Mobile vezetője. ˝Azon túl, hogy a mobilinternet segítségével szabad hozzáférést biztosítunk a világhálóhoz, szerepet kell vállalnunk abban is, hogy a szinte végtelen ˝virtuális űrt˝ értékes, színvonalas, sokak számára érdekes tartalommal töltsük meg. Ennek egy apró szeletét jelenti az Andrássy út épületeinek digitalizálása, és azt remélem, hogy a támogatói kör bővülésével néhány éven belül akár Magyarország városait is keresztül-kasul beutazhatjuk a számítógép képernyője előtt ülve˝ – tette hozzá a szolgáltató első embere.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő