Connect with us

Virtuális városépítés Budapesten

Kütyük

Virtuális városépítés Budapesten

A T-Mobile támogatásával még gyorsabban épülhet fel Budapest a Google Earth-ben.

Virtuális városépítésbe kezdett a Fővárosi Önkormányzat, és a nemzetközi tekintetben is élenjáró kezdeményezésből a T-Mobile is részt vállalt, elősegítve, hogy hazánk értékei az interneten bárki számára hozzáférhetők legyenek. A virtuális Budapest projektnek köszönhetően első lépésben a főváros 22 nevezetességének 3D-s, körbejárható, valósághű modellje már felkerült a Google Earth-be, és a T-Mobile támogatásának köszönhetően hamarosan újabb 146 épület modellezésével a teljes Andrássy út is bejárható lesz a világhálón.

A Google szolgáltatásai közül az egyik legnépszerűbb a Google Earth, amely műholdas fotók, kereshető információk, számos város utcaszintű fotói, legújabban pedig 3D-s épületmodellek segítségével akár otthonról is bejárhatóvá teszi az egész Földet. A több mint 350 millió felhasználót számláló szolgáltatást egy-egy napon több tízmillióan használják, így jelentősége ma már jóval túlmutat az egyszerű böngészésen.

A Fővárosi Önkormányzat ˝˝virtuális Budapest˝ kezdeményezésének éppen ezért tűzte ki célul, hogy a több száz millió felhasználó számára elérhetővé tegye a város értékeit, akár egy virtuális túra révén segítse az érdeklődőket és a hazánkba utazókat az előzetes tájékozódásban. A programban elsőként 22 nevezetes épület 3D-s modellje készült el, így többek között az interneten többek között már körbejárható a Halászbástya, az Opera, a Hősök terén a Milleniumi emlékmű.

A T-Mobile a mobilinternet terén is piacvezető szolgáltatóként a kezdeményezés fontosságát felismerve döntött úgy, hogy szerepet vállal az internetes városépítésből. A T-Mobile támogatásával, a Virtual Hungary közreműködésével néhány hónapon belül az Andrássy út minden épületének 3D-s modellje felkerülhet a Google Earth-re. Így a valósághű, aprólékosan kidolgozott épületmodelleknek köszönhetően Budapest egyik meghatározó, patinás főútvonalán a Deák tértől a Hősök teréig teljes egészében ˝végigsétálhatnak˝ majd az érdeklődők. A mobilszolgáltató támogatásával összesen 146 épület 3D-s modellje készülhet el és kerülhet fel az internetre.

˝Más cégeket is arra szeretnénk biztatni, hogy legyenek részesei az egész internetes közösség egésze számára hasznos és érdekes virtuális infrastruktúraépítésnek˝ – mondta el Winkler János, a T-Mobile vezetője. ˝Azon túl, hogy a mobilinternet segítségével szabad hozzáférést biztosítunk a világhálóhoz, szerepet kell vállalnunk abban is, hogy a szinte végtelen ˝virtuális űrt˝ értékes, színvonalas, sokak számára érdekes tartalommal töltsük meg. Ennek egy apró szeletét jelenti az Andrássy út épületeinek digitalizálása, és azt remélem, hogy a támogatói kör bővülésével néhány éven belül akár Magyarország városait is keresztül-kasul beutazhatjuk a számítógép képernyője előtt ülve˝ – tette hozzá a szolgáltató első embere.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő