Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kütyük

Ráz az iPhone

Sokk süketít.

Elnézést a borzalmas szóviccért, arról szerencsére nincsen szó, hogy az Apple fejlesztette telefon komoly halláskárosodást okozna. Az azonban igaz, hogy az iPhone (az iPoddal egyetemben) „megcsípheti” felhasználóját a hozzá csatlakoztatott fülhallgató révén, és ezt maga a fejlesztővállalat ismerte el a hét elején. Statikus elektromosság – nevezte meg a „bűnöst” az Apple.

Ez sem következik be azonban törvényszerűen: leginkább azokat a zenerajongókat érinti, akik nagyon száraz levegőben használják a fülest, olvasható a Steve Jobs alapította cég weboldalán. A feltöltődés akkor következhet be, ha a fülhallgató használója (padló)szőnyegen sétálgatva egyszer csak fémtárgyhoz, például egy ajtó kilincséhez ér hozzá. A bekövetkező kisülés azért különösen kellemetlen, mert az ember fülét „csípi meg”.

Mindazonáltal az Apple kijelentette: az eset bekövetkezte nem jelzi azt, hogy a füles rosszul működne. „A jelenség nem korlátozódik az Apple hardvereire, a statikus elektromosság potenciálisan megjelenhet majdnem mindenféle hardvereszközön, és bármilyen gyártmányú fülhallgatón keresztül kisülhet.” – olvasható a közleményben. Azt ugyan nem indokolták meg a vállalatnál, hogy miért pont most álltak a közvélemény elé a bejelentéssel, de feltehetőleg ennek az volt az oka, hogy nemrég néhány iPhone felhasználó a jelenség miatt panasszal fordult az Apple-höz.

iPhone fülhallgató – semmi ördöngösség nincs a burkolat alatt

Tehetünk ellene
A vállalat nem hívja vissza és nem cseréli le termékeit, de tett néhány javaslatot a felhasználóknak, amelyek betartásával minimalizálni lehet a statikus elektromosság jelenségének bekövetkezési valószínűségét. Érdemes megfontolni ezeket, hiszen nem csak az almás logóval ellátott elektromos eszközök tulajdonosai vehetik hasznát.

Az Apple tanácsa szerint fedett, zárt helyiségben ajánlatos párologtató használata, amivel növelhető a levegő nedvességtartalma, illetve érdemes kézápoló krémet használni, ami a kiszáradt bőrt láthatja el nedvességgel. Ha ezekkel nem akarunk élni, akkor még mindig ott az antistatikus spray, illetve a műszálas anyagokból készült ruhák helyett öltözzünk természetes anyagokból varrott öltözékbe. Kültéren pedig tartsuk a lejátszót táskában/hátizsákban, hogy megóvjuk a széltől, illetve ne vegyük ki túl gyakran a zsebünkből a készüléket, hiszen annak dörzsölésével szintén statikus elektromosság keletkezhet.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés