Connect with us

technokrata

Kütyük

Ráz az iPhone

Sokk süketít.

Elnézést a borzalmas szóviccért, arról szerencsére nincsen szó, hogy az Apple fejlesztette telefon komoly halláskárosodást okozna. Az azonban igaz, hogy az iPhone (az iPoddal egyetemben) „megcsípheti” felhasználóját a hozzá csatlakoztatott fülhallgató révén, és ezt maga a fejlesztővállalat ismerte el a hét elején. Statikus elektromosság – nevezte meg a „bűnöst” az Apple.

Ez sem következik be azonban törvényszerűen: leginkább azokat a zenerajongókat érinti, akik nagyon száraz levegőben használják a fülest, olvasható a Steve Jobs alapította cég weboldalán. A feltöltődés akkor következhet be, ha a fülhallgató használója (padló)szőnyegen sétálgatva egyszer csak fémtárgyhoz, például egy ajtó kilincséhez ér hozzá. A bekövetkező kisülés azért különösen kellemetlen, mert az ember fülét „csípi meg”.

Mindazonáltal az Apple kijelentette: az eset bekövetkezte nem jelzi azt, hogy a füles rosszul működne. „A jelenség nem korlátozódik az Apple hardvereire, a statikus elektromosság potenciálisan megjelenhet majdnem mindenféle hardvereszközön, és bármilyen gyártmányú fülhallgatón keresztül kisülhet.” – olvasható a közleményben. Azt ugyan nem indokolták meg a vállalatnál, hogy miért pont most álltak a közvélemény elé a bejelentéssel, de feltehetőleg ennek az volt az oka, hogy nemrég néhány iPhone felhasználó a jelenség miatt panasszal fordult az Apple-höz.

iPhone fülhallgató – semmi ördöngösség nincs a burkolat alatt

Tehetünk ellene
A vállalat nem hívja vissza és nem cseréli le termékeit, de tett néhány javaslatot a felhasználóknak, amelyek betartásával minimalizálni lehet a statikus elektromosság jelenségének bekövetkezési valószínűségét. Érdemes megfontolni ezeket, hiszen nem csak az almás logóval ellátott elektromos eszközök tulajdonosai vehetik hasznát.

Az Apple tanácsa szerint fedett, zárt helyiségben ajánlatos párologtató használata, amivel növelhető a levegő nedvességtartalma, illetve érdemes kézápoló krémet használni, ami a kiszáradt bőrt láthatja el nedvességgel. Ha ezekkel nem akarunk élni, akkor még mindig ott az antistatikus spray, illetve a műszálas anyagokból készült ruhák helyett öltözzünk természetes anyagokból varrott öltözékbe. Kültéren pedig tartsuk a lejátszót táskában/hátizsákban, hogy megóvjuk a széltől, illetve ne vegyük ki túl gyakran a zsebünkből a készüléket, hiszen annak dörzsölésével szintén statikus elektromosság keletkezhet.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd