Connect with us

technokrata

Gmail: levelezés, immár nyelvi korlátok nélkül

Kütyük

Gmail: levelezés, immár nyelvi korlátok nélkül

A Google elérhetővé tette az automatikus fordítási lehetőséget nyújtó Üzenetfordítás alkalmazást.

Az újdonságokat tartalmazó Gmail Labs-on belül megjelenő Üzenetfordításnak köszönhetően a jövőben a felhasználók számára már az általuk nem beszélt, idegen nyelvet használó ismerősökkel való levelezés sem jelent áthatolhatatlan akadályt. A szolgáltatás a Google Translate technológiáján alapul, így ebben az esetben is, csakúgy, mint a webes Translate szolgáltatásnál, a szövegek akár 41 különböző nyelvre lefordíthatóak. Természetesen, mint minden online, gépi fordításnál, így ebben az esetben sem szabad irodalmi szintű eredményt várni; a szolgáltatás csak nyers szöveget ad vissza idegen nyelven.

A levelek fordítása mellett, szintén a Google Translate technológiáját használva, a Google a az idegen nyelvű chatelést is támogatja. Ugyan magyar nyelven még nem elérhető, de jó ideje léteznek úgynevezett „fordító robotok” is. Ezeket a Gtalk ismerősök közé lehetséges felvenni, s ezután a beírt szöveget a megadott nyelvre lefordítva válaszolja vissza, így gyorsan, a chat alkalmazáson belül lehet a fordításokat elvégezni, megkönnyítve az idegen ajkúakkal való beszélgetést. A szolgáltatásról bővebb információ a Google Talk Helpjében található.

Habár a Google Translate fordítóprogramot bárki elérheti az interneten, az Üzenetfordítás alkalmazás csak a Gmail felhasználók számára adott. A funkciót a Gmail fiók, Labs kísérleti jellegű alkalmazásai között lehet engedélyezni. A Gmail Labs a Beállítások menü (jobb felső sarokban) alatt érhető el.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek