Connect with us

technokrata

Zenehallgatás? Akkor mobiltelefon!

Kütyük

Zenehallgatás? Akkor mobiltelefon!

Hódít a mobiltelefon, ha zenehallgatásra kerül a sor – a Nokia fiatalokat kérdezett zenehallgatási szokásaikról.

Ha zenéről van szó a fiatalok szinte minden stílusra nyitottak, kinek az elektronikus, kinek a rock zene jön be – derült ki a Nokia nem reprezentatív, online felméréséből. A Nokia 5800 XpressMusic érintőképernyős zenetelefonjához kapcsolódó www.touchthemusic.hu weboldalon több száz fiatal vallott mobilhasználati és zenehallgatási szokásairól.

A válaszadók 45 százaléka az elektronikus zenét kedveli, 22 százalékuk rock/metál zenét hallgat, 15 százalékuk a retro zenére szavazott és a válaszadók csupán 14 százalékát indítja be a pörgős latin zene. Egy kérdésben azonban mindenki egyetértett: a zenehallgatást ma már nem lehet csak otthonra, vagy a szórakozóhelyekre korlátozni, hiszen minden második válaszadó fiatal a mobilján, útközben hallgat zenét, így a zenei funkciókkal rendelkező mobilkészülékek használata egyre inkább elterjedt.

A felmérés érdekes eredménye, hogy a válaszadó fiatalok több mint fele (58%) a mobilján hallgat zenét, és mindössze 8 százalék használja az otthoni, hifi lejátszóját. Így az is alátámasztást nyert, amit már régóta sejteni lehet, hogy a mobil zenelejátszók igen népszerűek, hiszen a megkérdezett fiatalok 45 százaléka leggyakrabban tömegközlekedési eszközökön utazva hallgat zenét, miközben mindössze 27 százalékuk számára koncentrálódik a zenehallgatás csak az otthonukra.

A fiatalokra a zenén kívül, a modern technológiai újítások is nagy hatással vannak. A kutatásból az is egyértelműen kiderül, hogy a válaszadók nagy többsége (85%) leggyakrabban mobiltelefonját nyomkodja. Arról azonban, hogy ez naponta mennyi időt vesz igénybe, eltérő a fiatalok véleménye: van, aki szinte megállás nélkül a telefonját nyomkodja (24%), miközben akad olyan is, aki képes megálljt parancsolni és ˝csak˝ naponta néhány, 2-4 órát tölt telefonjával (28%).

Nem kell zenésznek lenni ahhoz, hogy életünket áthassa a zene. Mindennapjainkban folyamatosan zene szól, még ébredni is sokszor zenére ébredünk, legyen szó akár a vekkerről, akár a mobil ébresztőjéről. Mára már a hordozható zenelejátszók is olyannyira hozzánőttek a fiatalokhoz, hogy ezeket szinte már nem is tudják nélkülözni. A válaszadók 82 százaléka a 16 GB-nyi zenével feltöltött zenetelefonját vinné magával egy lakatlan szigetre.

Az eredmények megmutatták, hogy a Nokia kérdéseire válaszoló fiataloknak szinte lételeme a zenehallgatás, és így a zenei készülékekkel való foglalatosság is. Ez nem is meglepő, hiszen a zenén keresztül képesek a legjobban megkülönböztetni és kifejezni magukat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd