Connect with us

Zenehallgatás? Akkor mobiltelefon!

Kütyük

Zenehallgatás? Akkor mobiltelefon!

Hódít a mobiltelefon, ha zenehallgatásra kerül a sor – a Nokia fiatalokat kérdezett zenehallgatási szokásaikról.

Ha zenéről van szó a fiatalok szinte minden stílusra nyitottak, kinek az elektronikus, kinek a rock zene jön be – derült ki a Nokia nem reprezentatív, online felméréséből. A Nokia 5800 XpressMusic érintőképernyős zenetelefonjához kapcsolódó www.touchthemusic.hu weboldalon több száz fiatal vallott mobilhasználati és zenehallgatási szokásairól.

A válaszadók 45 százaléka az elektronikus zenét kedveli, 22 százalékuk rock/metál zenét hallgat, 15 százalékuk a retro zenére szavazott és a válaszadók csupán 14 százalékát indítja be a pörgős latin zene. Egy kérdésben azonban mindenki egyetértett: a zenehallgatást ma már nem lehet csak otthonra, vagy a szórakozóhelyekre korlátozni, hiszen minden második válaszadó fiatal a mobilján, útközben hallgat zenét, így a zenei funkciókkal rendelkező mobilkészülékek használata egyre inkább elterjedt.

A felmérés érdekes eredménye, hogy a válaszadó fiatalok több mint fele (58%) a mobilján hallgat zenét, és mindössze 8 százalék használja az otthoni, hifi lejátszóját. Így az is alátámasztást nyert, amit már régóta sejteni lehet, hogy a mobil zenelejátszók igen népszerűek, hiszen a megkérdezett fiatalok 45 százaléka leggyakrabban tömegközlekedési eszközökön utazva hallgat zenét, miközben mindössze 27 százalékuk számára koncentrálódik a zenehallgatás csak az otthonukra.

A fiatalokra a zenén kívül, a modern technológiai újítások is nagy hatással vannak. A kutatásból az is egyértelműen kiderül, hogy a válaszadók nagy többsége (85%) leggyakrabban mobiltelefonját nyomkodja. Arról azonban, hogy ez naponta mennyi időt vesz igénybe, eltérő a fiatalok véleménye: van, aki szinte megállás nélkül a telefonját nyomkodja (24%), miközben akad olyan is, aki képes megálljt parancsolni és ˝csak˝ naponta néhány, 2-4 órát tölt telefonjával (28%).

Nem kell zenésznek lenni ahhoz, hogy életünket áthassa a zene. Mindennapjainkban folyamatosan zene szól, még ébredni is sokszor zenére ébredünk, legyen szó akár a vekkerről, akár a mobil ébresztőjéről. Mára már a hordozható zenelejátszók is olyannyira hozzánőttek a fiatalokhoz, hogy ezeket szinte már nem is tudják nélkülözni. A válaszadók 82 százaléka a 16 GB-nyi zenével feltöltött zenetelefonját vinné magával egy lakatlan szigetre.

Az eredmények megmutatták, hogy a Nokia kérdéseire válaszoló fiataloknak szinte lételeme a zenehallgatás, és így a zenei készülékekkel való foglalatosság is. Ez nem is meglepő, hiszen a zenén keresztül képesek a legjobban megkülönböztetni és kifejezni magukat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő