Connect with us

technokrata

Ismét hamis iGO navigációkra csaptak le

Kütyük

Ismét hamis iGO navigációkra csaptak le

Megtévesztő csomagolású GPS készülékeket, tört Nav N Go szoftvereket tartalmazó számítógépeket és navigációs készülékeket foglalt le a Vám- és Pénzügyőrség.

Az elmúlt hetekben a vámosok két nagy budapesti telephelyen is nagy számban találtak jogsértő termékeket. A Nav N Go Kft. márkavédelmi képviselete, az IPR Consulting a készülékek visszarendelését kezdeményezte a forgalmazóknál.

Lakossági bejelentés alapján tartott ellenőrzést a Vám- és Pénzügyőrség más közigazgatási szervekkel közösen egy XV. kerületi telephelyen. Az ellenőrzés kezdetekor a cég egyik irodájában számos bekapcsolt készülék képernyőjén villogtak a Nav N Go iGO 8 szoftverek, melyekről a helyszínen lévő szaktanácsadó megállapította, hogy tört verziók. A cég számítógépeiről szintén tört Nav N Go iGO 8 és iGO My way szoftverek kerültek elő, valamint számos SD kártyán és egyéb adathordozókon találtak tört szoftvereket. A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai több száz olyan GPS készüléket is lefoglaltak, melyek ugyan nem tartalmaztak Nav N Go szoftvereket, de a csomagoláson egyértelműen a Nav N Go iGO 8 grafikája volt feltüntetve. Mivel a készülékek gyártója és forgalmazója a Nav N Go hozzájárulása nélkül helyezte a dobozokra az egyedi grafikákat, súlyosan megsértette a szerzői és szellemi jogokat.

Egy kőbányai telephelyen is a VP ellenőrzése megkezdésekor másolták számítógépről SD kártyára a tört Nav N Go iGO 8 szoftvereket. A vizsgálat ebben az esetben azért indult, mert bejelentés érkezett, miszerint a készülékeken lévő más navigációs szoftvert a forgalmazó telephelyén tört Nav N Go szoftverekre cserélték a reklamáló ügyfeleknek. A nagyon olcsó készülékek csomagolása pedig ebben az esetben is jogsértő volt: a dobozon itt is az iGO My way szoftver grafikája szerepelt, miközben a készülékek egy másik navigációs szoftvert tartalmaztak. A forgalmazó ezzel nem csak a Nav N Go jogait sértette meg, hanem megtévesztette a fogyasztókat is, akik a szoftver megnevezésének hiányában a csomagolás alapján úgy gondolták, hogy iGO My way szoftveres GPS-t vásárolnak. Az eljárás során a kereskedő többször is a Nav N Go-ra hivatkozott, de néhány telefon lebonyolítása után a helyszínen eljáró vámosokat már nem tudta megtéveszteni. Az IPR Consulting a megtévesztő és szerzői jogokat sértő csomagolás miatt kezdeményezte a csomagolásukon iGO My way grafikát feltüntető Alpha Navigo készülékek visszarendelését minden kereskedelmi egységtől.

A Nav N Go márkavédelmi képviselete ismét emlékezteti a vásárlókat, hogy a terméktámogatási lehetőségeket, egyben szoftverük eredetiségét a naviextras.com weboldalon ellenőrizhetik. A tájékozódás kifizetődő, hiszen a naviextras.com oldalon elérhető térképfrissítések és tartalmak kizárólag eredeti Nav N Go szoftvertermékekkel együtt használhatók.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd