Connect with us

Ismét hamis iGO navigációkra csaptak le

Kütyük

Ismét hamis iGO navigációkra csaptak le

Megtévesztő csomagolású GPS készülékeket, tört Nav N Go szoftvereket tartalmazó számítógépeket és navigációs készülékeket foglalt le a Vám- és Pénzügyőrség.

Az elmúlt hetekben a vámosok két nagy budapesti telephelyen is nagy számban találtak jogsértő termékeket. A Nav N Go Kft. márkavédelmi képviselete, az IPR Consulting a készülékek visszarendelését kezdeményezte a forgalmazóknál.

Lakossági bejelentés alapján tartott ellenőrzést a Vám- és Pénzügyőrség más közigazgatási szervekkel közösen egy XV. kerületi telephelyen. Az ellenőrzés kezdetekor a cég egyik irodájában számos bekapcsolt készülék képernyőjén villogtak a Nav N Go iGO 8 szoftverek, melyekről a helyszínen lévő szaktanácsadó megállapította, hogy tört verziók. A cég számítógépeiről szintén tört Nav N Go iGO 8 és iGO My way szoftverek kerültek elő, valamint számos SD kártyán és egyéb adathordozókon találtak tört szoftvereket. A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai több száz olyan GPS készüléket is lefoglaltak, melyek ugyan nem tartalmaztak Nav N Go szoftvereket, de a csomagoláson egyértelműen a Nav N Go iGO 8 grafikája volt feltüntetve. Mivel a készülékek gyártója és forgalmazója a Nav N Go hozzájárulása nélkül helyezte a dobozokra az egyedi grafikákat, súlyosan megsértette a szerzői és szellemi jogokat.

Egy kőbányai telephelyen is a VP ellenőrzése megkezdésekor másolták számítógépről SD kártyára a tört Nav N Go iGO 8 szoftvereket. A vizsgálat ebben az esetben azért indult, mert bejelentés érkezett, miszerint a készülékeken lévő más navigációs szoftvert a forgalmazó telephelyén tört Nav N Go szoftverekre cserélték a reklamáló ügyfeleknek. A nagyon olcsó készülékek csomagolása pedig ebben az esetben is jogsértő volt: a dobozon itt is az iGO My way szoftver grafikája szerepelt, miközben a készülékek egy másik navigációs szoftvert tartalmaztak. A forgalmazó ezzel nem csak a Nav N Go jogait sértette meg, hanem megtévesztette a fogyasztókat is, akik a szoftver megnevezésének hiányában a csomagolás alapján úgy gondolták, hogy iGO My way szoftveres GPS-t vásárolnak. Az eljárás során a kereskedő többször is a Nav N Go-ra hivatkozott, de néhány telefon lebonyolítása után a helyszínen eljáró vámosokat már nem tudta megtéveszteni. Az IPR Consulting a megtévesztő és szerzői jogokat sértő csomagolás miatt kezdeményezte a csomagolásukon iGO My way grafikát feltüntető Alpha Navigo készülékek visszarendelését minden kereskedelmi egységtől.

A Nav N Go márkavédelmi képviselete ismét emlékezteti a vásárlókat, hogy a terméktámogatási lehetőségeket, egyben szoftverük eredetiségét a naviextras.com weboldalon ellenőrizhetik. A tájékozódás kifizetődő, hiszen a naviextras.com oldalon elérhető térképfrissítések és tartalmak kizárólag eredeti Nav N Go szoftvertermékekkel együtt használhatók.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő