Connect with us

technokrata

Ismét hamis iGO navigációkra csaptak le

Kütyük

Ismét hamis iGO navigációkra csaptak le

Megtévesztő csomagolású GPS készülékeket, tört Nav N Go szoftvereket tartalmazó számítógépeket és navigációs készülékeket foglalt le a Vám- és Pénzügyőrség.

Az elmúlt hetekben a vámosok két nagy budapesti telephelyen is nagy számban találtak jogsértő termékeket. A Nav N Go Kft. márkavédelmi képviselete, az IPR Consulting a készülékek visszarendelését kezdeményezte a forgalmazóknál.

Lakossági bejelentés alapján tartott ellenőrzést a Vám- és Pénzügyőrség más közigazgatási szervekkel közösen egy XV. kerületi telephelyen. Az ellenőrzés kezdetekor a cég egyik irodájában számos bekapcsolt készülék képernyőjén villogtak a Nav N Go iGO 8 szoftverek, melyekről a helyszínen lévő szaktanácsadó megállapította, hogy tört verziók. A cég számítógépeiről szintén tört Nav N Go iGO 8 és iGO My way szoftverek kerültek elő, valamint számos SD kártyán és egyéb adathordozókon találtak tört szoftvereket. A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai több száz olyan GPS készüléket is lefoglaltak, melyek ugyan nem tartalmaztak Nav N Go szoftvereket, de a csomagoláson egyértelműen a Nav N Go iGO 8 grafikája volt feltüntetve. Mivel a készülékek gyártója és forgalmazója a Nav N Go hozzájárulása nélkül helyezte a dobozokra az egyedi grafikákat, súlyosan megsértette a szerzői és szellemi jogokat.

Egy kőbányai telephelyen is a VP ellenőrzése megkezdésekor másolták számítógépről SD kártyára a tört Nav N Go iGO 8 szoftvereket. A vizsgálat ebben az esetben azért indult, mert bejelentés érkezett, miszerint a készülékeken lévő más navigációs szoftvert a forgalmazó telephelyén tört Nav N Go szoftverekre cserélték a reklamáló ügyfeleknek. A nagyon olcsó készülékek csomagolása pedig ebben az esetben is jogsértő volt: a dobozon itt is az iGO My way szoftver grafikája szerepelt, miközben a készülékek egy másik navigációs szoftvert tartalmaztak. A forgalmazó ezzel nem csak a Nav N Go jogait sértette meg, hanem megtévesztette a fogyasztókat is, akik a szoftver megnevezésének hiányában a csomagolás alapján úgy gondolták, hogy iGO My way szoftveres GPS-t vásárolnak. Az eljárás során a kereskedő többször is a Nav N Go-ra hivatkozott, de néhány telefon lebonyolítása után a helyszínen eljáró vámosokat már nem tudta megtéveszteni. Az IPR Consulting a megtévesztő és szerzői jogokat sértő csomagolás miatt kezdeményezte a csomagolásukon iGO My way grafikát feltüntető Alpha Navigo készülékek visszarendelését minden kereskedelmi egységtől.

A Nav N Go márkavédelmi képviselete ismét emlékezteti a vásárlókat, hogy a terméktámogatási lehetőségeket, egyben szoftverük eredetiségét a naviextras.com weboldalon ellenőrizhetik. A tájékozódás kifizetődő, hiszen a naviextras.com oldalon elérhető térképfrissítések és tartalmak kizárólag eredeti Nav N Go szoftvertermékekkel együtt használhatók.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek