Connect with us

technokrata

50 százalék alatt az Internet Explorer részesedése

Kütyük

50 százalék alatt az Internet Explorer részesedése

Két év alatt eljuthat erre a szintre a Microsoft böngészője.

Tovább esett a Microsoft webböngészőjének részesedése az internetezők körében, annak ellenére, hogy a vállalat nemrég kiadta szoftverének legújabb, minden korábbinál biztonságosabb változatát (magyar változat, angol változat). Az évek óta tartó trend kiváltója a nyíltforrású Firefox megjelenése: a kisméretű, gyors és nagymértékben testreszabható alkalmazást egyre többen kedvelik meg.

A Net Applications jelentése szerint áprilisban az IE 66,1 százalékon állt az Egyesült Államokban, amivel párhuzamosan a Mozilla fejlesztette Firefox részesedése szépen emelkedett, 22,5 százalékra. Az Apple tulajdonában levő, elsősorban Mac-eken futó Safari 8,2 százalékos részarányt képvisel a piacon, miközben a Google-féle Chrome 1,4 százalékon állt. Az Opera az összes többi versenyzővel együtt sem tudott 0,8 százaléknál többet megszerezni.

Feltételezve, hogy tovább zajlik a jelenlegi tendencia, a Firefox idén novemberre eléri a 25 százalékos részesedést, állítja a NetApp. És ha az IE esése folytatódik, akkor alig két éve van a redmondi böngészőnek hátra ahhoz, hogy 50 százalék alá essen az internetezők körében népszerűsége.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek