Connect with us

technokrata

A GTS-Datanet is megtámadná a frekvenciatendert

Kütyük

A GTS-Datanet is megtámadná a frekvenciatendert

A vállalat megtámadhatja a Nemzeti Hírközlési Hatóság 26 GHz-es frekvenciasáv használatára vonatkozó pályázatának eredményét.

Az NHH a múlt év októberében hét frekvenciacsomag használatára írt ki pályázatot, ezek közül végül csupán kettő esetében hirdettek eredményt. A 26 GHz-es sáv „E” frekvenciablokkjára a GTS-Datanet és az Antenna Hungária pályázott. Az NHH 2009. április 30-án közzétett döntése szerint a frekvenciasáv tíz évre szóló kizárólagos használati jogát végül az Antenna Hungária nyerte el.

A GTS-Datanet álláspontja szerint az NHH határozata olyan ajánlatkérési eljáráson alapul, amely nem felel meg sem a pályázati kiírási dokumentációnak, sem a hatályos jogszabályoknak, így a cég a jogszerűtlen első fokú határozat megsemmisítését és új eljárás lefolytatását kívánja kezdeményezni.

Az eredeti pályázati kiírás szerint a tárgyalások legkorábban 2009. január 7-én indultak volna meg az NHH és a pályázók között. Ennek ellenére a tárgyalások már december 18-án megkezdődtek, melyről a Hatóság csak december 16-án kelt levelében értesítette a pályázókat. Az eljárás menetének megváltoztatása a pályázati kiírás módosításának minősül, amely a vonatkozó jogszabály szerint leghamarabb annak közzétételétől számított 5. napon léphet hatályba, így az NHH eljárása nem felelt meg a jogszabályi feltételeknek.

„Cégünk az eljárás során írásban és szóban többször sérelmezte az eljárás jogszerűtlenségét, amelyre választ nem kapott.” – mondta el Szép Tibor, a GTS-Datanet stratégiai, termékfejlesztési és kommunikációs igazgatója – „Az NHH 2008. december 22-e és az eredményhirdetés között eltelt több mint négy hónapban újabb ajánlattételi lehetőséget nem biztosított a pályázók számára. Az ajánlatkérési eljárás fenti szabálytalanságai miatt azt fontolgatjuk, hogy megtámadjuk az NHH döntését.”Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek