Connect with us

A GTS-Datanet is megtámadná a frekvenciatendert

Kütyük

A GTS-Datanet is megtámadná a frekvenciatendert

A vállalat megtámadhatja a Nemzeti Hírközlési Hatóság 26 GHz-es frekvenciasáv használatára vonatkozó pályázatának eredményét.

Az NHH a múlt év októberében hét frekvenciacsomag használatára írt ki pályázatot, ezek közül végül csupán kettő esetében hirdettek eredményt. A 26 GHz-es sáv „E” frekvenciablokkjára a GTS-Datanet és az Antenna Hungária pályázott. Az NHH 2009. április 30-án közzétett döntése szerint a frekvenciasáv tíz évre szóló kizárólagos használati jogát végül az Antenna Hungária nyerte el.

A GTS-Datanet álláspontja szerint az NHH határozata olyan ajánlatkérési eljáráson alapul, amely nem felel meg sem a pályázati kiírási dokumentációnak, sem a hatályos jogszabályoknak, így a cég a jogszerűtlen első fokú határozat megsemmisítését és új eljárás lefolytatását kívánja kezdeményezni.

Az eredeti pályázati kiírás szerint a tárgyalások legkorábban 2009. január 7-én indultak volna meg az NHH és a pályázók között. Ennek ellenére a tárgyalások már december 18-án megkezdődtek, melyről a Hatóság csak december 16-án kelt levelében értesítette a pályázókat. Az eljárás menetének megváltoztatása a pályázati kiírás módosításának minősül, amely a vonatkozó jogszabály szerint leghamarabb annak közzétételétől számított 5. napon léphet hatályba, így az NHH eljárása nem felelt meg a jogszabályi feltételeknek.

„Cégünk az eljárás során írásban és szóban többször sérelmezte az eljárás jogszerűtlenségét, amelyre választ nem kapott.” – mondta el Szép Tibor, a GTS-Datanet stratégiai, termékfejlesztési és kommunikációs igazgatója – „Az NHH 2008. december 22-e és az eredményhirdetés között eltelt több mint négy hónapban újabb ajánlattételi lehetőséget nem biztosított a pályázók számára. Az ajánlatkérési eljárás fenti szabálytalanságai miatt azt fontolgatjuk, hogy megtámadjuk az NHH döntését.”Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő