Connect with us

technokrata

Miért (volt) lassú a Windows 7 RC letöltése?

Kütyük

Miért (volt) lassú a Windows 7 RC letöltése?

Valamint információk a végleges változat megjelenéséről, és egy „egzotikus” processzor támogatásáról. Rövidhírek, egy csokorban.

Lassú Windows 7 RC letöltés
Hivatalosan mától lehet a nagy nyilvánosság számára letölteni a Windows 7 Release Candidate változatát, természetesen ingyen (nem hivatalosan pedig már hetek óta). Az indulás azonban most sem volt zökkenőmentes: ahogy a januári bétaverzió elérhetővé tételekor, úgy most is belassultak a Microsoft szerverei. Ezt ráadásul a nyilvános megjelenés előtt, már az MSDN és a TechNet előfizetőivel „játszotta el” a redmondi óriás.

Az év elején nem lehetett tudni, hogy miért lassult le hosszú órákra a szolgáltatás, és miért váltak számos előfizető számára elérhetetlenné a letöltőoldalak. A minap azonban elárulta a Microsoft: egyik szóvivője útján közölte, hogy SQL adatbázis szervere volt a ludas, nem sávszélesség-problémák álltak a háttérben. A kérelmek sokasága miatt túlságosan megnőtt a töredezettség szintje a szolgáltatást kezelő SQL szervereken. Redmond bejelentése értelmében a problémát orvosolták, így remélhetőleg a mai, nyilvános RC letöltésnél már nem találkozunk a jelenséggel.

Végleges változat, végleges megjelenési dátum
Az Acer Group a múlt héten árulta el, mikor is juthatunk hozzá a Windows 7-hez. A hardvergyártó értesülése szerint nemzeti ünnepünkkel esik egy napra az új OS debütálása: október 23-a lesz a „nagy nap”, ha nem áll be változás a tervekben. Ezzel végül is nem térnek el a korábbi időponttól; akkor homályosan szeptember-október körüli megjelenésről volt szó. És ha már Acer: a vállalat kifejezetten a Windows 7-hez fejlesztette érintőképernyővel ellátott Z5600-as masináját, amit az operációs rendszer piacra lépése alkalmával tesz elérhetővé vásárlói számára.

ARM processzoron is futni fog a Windows 7?
A minap nyilatkozott úgy Warren East az ARM-tól, hogy nem kizárt: a Microsoft új OS-e támogatni fogja az ARM processzorokat. Miért szánhatja magát el erre a lépésre a vállalat? Nos, azért, mert az ARM bejelentette, hogy komoly részesedést szeretne kivívni magának a netbookok szegmensében, vagyis azon a piacon, ahol az egyik legnagyobb előretörést tudták felmutatni a linuxok, a Windows-zal szemben.

Ezen a területen amúgy is csehül áll a Microsoft: Windows Vistája túlságosan nagy hardverigényekkel rendelkezik ahhoz, hogy rendesen futtatni lehessen a költségtakarékos gépeken, ezért kénytelen Windows XP-ket kínálni a vásárlóknak. A Windows 7 megjelenésével azonban ez megváltozik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd