Connect with us

technokrata

iGO navigációt kap az iPhone!

Kütyük

iGO navigációt kap az iPhone!

Többek közt már iPhone-ra is fejleszt a hazai Nav N Go.

Immár harmadik alkalommal rendezték meg itthon nagy sikerrel a Games Developer Forum (GDF) konferenciát, melyen idén a Nav N Go részeként működő PDAmill Game Studios is képviseltette magát. A szoftverfejlesztő cég szakemberei az iPhone-os fejlesztésekről tartottak előadást.

Az április 30-án megtartott Games Developer Forum (GDF) konferencián neves külföldi és magyar játékfejlesztő cégek tartottak előadást, a közönség soraiban több száz programozó és grafikus volt jelen. A már hagyománynak számító rendezvény célja, hogy rendszeres fórumot biztosítson, ahol a játékfejlesztők szakmai körben beszélhetnek hivatásuk kihívásairól, az újdonságokról és az aktuális trendekről.

A látványos bemutatók között nagy érdeklődésre tartott számot a Nav N Go workshopja, mely egy manapság igazán divatos témát, az iPhone-ra való szoftverfejlesztést foglalta össze. Mint ismeretes, a magyar szoftverfejlesztő cég részeként működik a nemzetközi sikereket elért PDAmill Game Studios, melynek népszerű játékai a tavalyi év végén iPhone-ra is elérhetővé váltak. A vállalat fejlesztői az iPhone-ban rejlő új lehetőségeket, az eszköz kínálta perspektívákat és a fejlesztésnél tapasztalt nehézségeket foglalták össze a GDF-en.

Bánki Horváth András, a Nav N Go egyik vezető fejlesztője saját tapasztalatairól számolt be, és elárulta, hogy az Apple-el együtt dolgozni korántsem könnyű feladat. ˝iPhone-ra fejleszteni nagy divat mostanában. A fejlesztők számának hirtelen megnövekedése miatt viszont hosszabb lett a publikációs folyamat, és a pénzükhöz is később jutnak hozzá a fejlesztők. Emellett a szigorú jogi és technikai szabályozás is feladja a leckét a programozóknak. Hallani számos sikersztorit, de az igazság az, hogy az eredményért keményen meg kell dolgozni˝ – fejtette ki a szakember.

Kőhalmi Krisztián, a Nav N Go kreatív igazgatója prezentációjában a játáktrendeket vette górcső alá. ˝A connected gaming és social gaming fogalmakat már egy ideje ismerjük a webes játékokból, de a mobiltechnológia és az iPhone lendületet adhat ezeknek a területeknek, hiszen a technológia most már ott van a zsebünkben˝ – mondta, emellett pedig felhívta a figyelmet a ˝real world gaming˝ kategóriára. Példaként említette a Parallel Kingdom című játékot, amely a GPS technológiát kihasználva ügyesen mossa el a határokat a virtuális tér és a valós helyszínek között.

˝Az App Store-ban, az Apple online áruházában már most számos újszerű játék található, de legtöbbjük még csak előfutára a jövő komplexebb applikációinak, amelyek – a hardver sajátosságait és a platform mobil jellegét kombinálva – új jelentést adhatnak nem csak az RPG-knek, de magának a mobil játékfejlesztésnek is˝ – mondta Kőhalmi.

Erdei Imre, a PDAmill Game Studios szakembere az iPhone új, 3.0-ás operációs rendszeréről nyilatkozott, és elmondta, hogy néhány funkció a játékfejlesztők számára óriási lehetőséget rejt. ˝A ˝lépcsős vásárlás˝ bevezetésével lehetőség nyílik arra, hogy menet közben megvásárolható helyszíneket és kiegészítőket tegyünk a játékokba. Ez a felhasználóknak több tartalmat és megnövelt játékélményt, a fejlesztőknek pedig plusz bevételt jelenhet. Érdemes lesz kihasználni a ˝Push Notification˝ technológiát is, amelynek segítségével az iPhone felhasználó játékostársakat invitálhat kedvenc mobiljátékához˝ – tette hozzá a játékfejlesztő szakember.

A Nav N Go munkatársai azt is elárulták, hogy már tesztelési fázisban van az iGO My way navigációs szoftver iPhone-os változata. Így már csak a nyáron megjelenő iPhone OS 3.0-t kell megvárni ahhoz, hogy egy valódi navigációs alkalmazáshoz jussanak a világ egyik legnépszerűbb mobil eszközének felhasználói.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd