Connect with us

Kirúghatnak iwiwezés miatt?

Kütyük

Kirúghatnak iwiwezés miatt?

Azt mondta, betegsége miatt nem ülhet monitor elé; de amikor mégis bejelentkezett, munkaadója elbocsátotta.

Az Iwiwhez – főleg annak nemrég történt fejlesztéseit követően – nagyon hasonló, csak „kicsit” nagyobb felhasználói táborral rendelkező Facebook egyre többet szerepel a hírekben. Nem véletlenül: azt a szolgáltatást, amit közel 200 millió ember használ, nem lehet figyelmen kívül hagyni. Nemrég például emiatt vesztette el egy hölgy az állását.

A múlt hét pénteken számolt be a vele történtekről a delikvens: egy svájci biztosítótársaságnál (volt) alkalmazott, ám elbocsátották, mert facebookozott. Az eset persze ennél kicsit bonyolultabb. A hölgy betegszabadságot kért (és kapott) a Nemzeti Svájci Biztosítótársaságtól, arra hivatkozván, hogy egészségügyi okokból sötét szobában, monitortól távol kell töltenie néhány napot. Otthonról azonban bejelentkezett az amerikai közösségi hálózatba, aminek viszont nyoma volt a rendszerben. Ezt munkaadója észrevette, és ennek következtében elbocsátotta.

A cég szóvivője szerint szó sincsen arról, hogy a Facebook használata miatt váltak volna meg a munkaerőtől. „Ez sokkal inkább a bizalommal való visszaélés miatt következett be.” – nyilatkozta a vállalat. A hölgy mindeközben azzal védekezett, hogy Iphone-ját használva nézett fel a közösségi hálózatra, monitorának a közelében sem járt. Emellett azzal vádolta meg a biztosítótársaságot, hogy kémkedik alkalmazottai után. Állítása szerint egy ismeretlentől kapott korábban felkérést bejelölésre, amit elfogadott; ám később már úgy gondolta, hogy ezt használja a vállalat a munkatársak Facebook aktivitásának monitorozására *. Ezt a vádat a biztosítótársaság visszautasította.

Mindazonáltal a 31 éves hölgy nem kíván perre menni korábbi munkaadójával, és örül, hogy elbocsátását követően semleges hangvételű ajánlólevelet kapott a cégtől. „Megrendült a bizalmam bennük.” – nyilatkozta a svájci 20 Minuten hírlapnak. Emellett hangot adott a közösségi hálózatban való csalódottságának is: „A Facebook meghalt számomra.”

* A Facebook egyéni beállításainál megadható, hogy nyilvánossá kívánjuk-e tenni adatainkat. Amennyiben nem, akkor csak abban az esetben láthatók az olyan információk, mint az utolsó belépés időpontja, ha azt egy ismerősünk nézi meg.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom