Connect with us

technokrata

Ilyen Nokia eddig még nem volt

Kütyük

Ilyen Nokia eddig még nem volt

Az NFC technológia újabb lépést tesz a Nokia 6216 classic-kal.

A monacói Grimaldi Forumban tartott 3. WIMA konferencia megnyitóján a Nokia bemutatta harmadik NFC (Near Field Communication) készülékét, a Nokia 6216 classic-ot. Az új telefon a Nokia első SIM-alapú NFC készüléke, mely lehetővé teszi a szolgáltatók számára, hogy az NFC szolgáltatásokat a SIM-kártyára telepítsék. Az NFC segítségével a vásárlók kihasználhatják az egyszerűbb kezelhetőség, a kényelmesebb tartalom-megosztás (például képek, linkek, hangfelvételek vagy névjegyek) előnyeit, csakúgy, mint a biztonságos vásárlást és díjfizetést, és mindezt csupán a készülék egyetlen érintésével. A Nokia 6216 classic szállítása várhatóan 2009 harmadik negyedében kezdődik a kiválasztott piacokon, előreláthatóan 150 euró nettó kiskereskedelmi áron.

˝A Nokia 6216 classic az első készülékek között lesz a piacon, amik megfelelnek a szolgáltatók SIM-kártyára vonatkozó azon követelményeinek, melyek biztosítják az NFC tranzakciókat˝ – mondja Jeremy Belostock, az NFC vezetője a Nokiánál. ˝A Nokia 6216 classic-kal a zsebedben és díjfizetési alkalmazásokkal a SIM-kártyádon, kiválthatod a rengeteg kártyát a tárcádból. A SIM-kártyán lévő alkalmazások segítségével a felhasználók a következő NFC-képes Nokia készülékükre bízhatják a biztonsági alkalmazásaikat˝.

A tulajdonos bankkártyájának adatait biztonságosan lehet a SIM-kártyán tárolni, így a gyors vásárlás és az egyszerű díjfizetés létrejöttéhez elég az érintés nélküli terminálok előtt elhúzni a készüléket. Az érintés nélküli díjfizetéshez és vásárláshoz NFC-kompatibilis SIM-kártya, valamint szolgáltatási előfizetés és a megfelelő biztonsági alkalmazások telepítése szükséges.

˝A SIM-alapú NFC-vel rendelkező Nokia 6216 classic készülék piacra dobása nagy előrelépést jelent a díjfizetési és vásárlási szolgáltatások területén˝ – mondta el Alex Sinclair, a GSM Association CTO-ja. ˝Hiszünk abban, hogy ez az NFC technológia gyorsabb elterjedéséhez vezet, és előmozdítja, hogy az operátorok NFC szolgáltatásokkal jelenjenek meg a piacon˝.

Az NFC technológián kívül a Nokia 6216 classic-ot olyan funkciókkal is felvértezték, melyeket az emberek elvárnak egy újgenerációs készüléktől, mint a digitális kamera, a QVGA kijelző, a sztereó FM rádió és zenelejátszó, 3G adatátvitel és microSD kártyahely, ami 8GB-ig bővíthető.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom