Connect with us

technokrata

Firefox 3.0.9 – stabilabb és biztonságosabb

Kütyük

Firefox 3.0.9 – stabilabb és biztonságosabb

Letölthető a nyíltforrású böngésző legújabb változata.

Tegnap jelentette meg a Mozilla böngészőprogramja legújabb, 3.0.9-es változatát (letöltés itt). Ez – fejlesztői szerint – tizenkét biztonsági réssel lett szegényebb, a korábbi kiadáshoz képest. Négyet kritikus fontosságúnak minősített a nyíltforrású szoftver felett bábáskodó alapítvány. A legkomolyabb sérülékenység révén a megfelelő ismeretek birtokában levő támadó akár át is veheti a rendszer felett az ellenőrzést, köszönhetően annak, hogy tetszőleges kódot futtathat az érintett számítógépen. Ehhez puffertúlcsordulást kell elérni a sebezhető rendszeren; a kritikus hibák közül kettő közvetlenül a böngésző motorjában került javításra. Emellett a program Javascript motorja is átesett egy frissítésen.

Annak, aki még nem tért át az új generációra, már csak azért is érdemes váltania, mert nem csak biztonságosabbá vált, hanem stabilabbá is lett az alkalmazás. Még a 3.0.6-os verzióban fejlesztették tovább a scriptelt parancsok működését, például azokat, amik az Adblock Plus-ban találhatók, a pluginekkel működnek együtt, vagy korábban megjelenítésbeli problémákat okoztak.

Firefox 3 – Intelligens címsor

Érdemes tehát letölteni a Firefox 3.0.9-et, annak ellenére is, hogy azt a védettséget már nem élvezi, amit a „kicsi” böngészők. A kevésbé népszerű browsereket ugyanis ritkábban támadják, de a Tűzróka minden eddiginél jobban áll az internetezők között. Az Internet Explorer részesedése globális szinten 67-68 százalékra esett vissza (csak a tavalyi évben 7 százalékot csökkent), míg a Firefox pont ezzel ellentétes irányú eredményt tud felmutatni. A legújabb felmérések szerint a Mozilla nyíltforrású szoftverét az internetezők több mint 22 százaléka használja a Web böngészésére.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle