Connect with us

Az adatforgalom 90 százaléka már a 3G/HSDPA hálózaton zajlik

Kütyük

Az adatforgalom 90 százaléka már a 3G/HSDPA hálózaton zajlik

A T-Mobile a Cisco szolgáltatásvezérlő megoldásával követi a növekvő adatforgalommal járó adminisztrációs igényeket.

A T-Mobile a régiónkban elsőként vezette be a Cisco Content Services Gateway 2nd Generation (CSG2) megoldását a dinamikus ütemben növekvő adatforgalom mérésére és elemzésére. A szolgáltató ezáltal nem csak a számlázást teheti még kifinomultabbá, hanem további új szolgáltatásokat is nyújthat ügyfelei számára. A fejlesztést többek között a 3G/HSDPA-hálózatokon folyó forgalom ugrásszerű növekedése tette szükségessé.

A Cisco Service Exchange Framework (SEF) keretrendszer részeként a Cisco CSG2 nevű második generációs tartalomszolgáltató átjárója (Cisco Content Services Gateway 2nd Generation) intelligens szolgáltatásvezérlést és -támogatást kínál a mobilinternet élvonalában működő szolgáltatók számára. A CSG2 platform rugalmasan méretezhető és nagyfokú hibatűréssel rendelkező megoldást nyújt a mobiltartalom-alapú számlázás, a szolgáltatásvezérlés, a forgalomelemzés és az adatbányászat területén.

A CSG2 elődjéhez képest két olyan új funkcióval rendelkezik, amely a szülői tartalom-ellenőrzéssel kapcsolatos szolgáltatásokat (például Gyerekzár) biztosítja. A másik újdonság a rugalmas, alkalmazásokhoz igazodó számlázási lehetőség, amely a szolgáltatások differenciált, mennyiségen, időtartamon, letöltött byte-okon, eseményeken, vagy egyéb paramétereken alapuló árazását biztosítja.

A Cisco CSG2 platform a már meglévő 7.600 routerbe illeszthetően működik, mely fokozott feldolgozási és memóriakapacitást biztosít. Egyetlen Cisco CSG2 rendszer több százezer aktív mobilfelhasználót képes kiszolgálni és másodpercenként több mint egymillió egyidejű kapcsolat feldolgozására, illetve több gigabit adatforgalom kezelésére képes.

A hazai mobilinternet piacon 50,73%-os részesedéssel piacvezető T-Mobile mobilinternet forgalmának 90 százaléka ma már szélessávú 3G/HSDPA-hálózaton folyik. Az ügyfélszám bővülésének és az elsősorban a sebesség növekedésével arányosan növekvő felhasználói élménynek köszönhetően. A T-Mobile az igényeknek elébe menve gyors ütemben, jó minőségű lefedettséget és a felhasználók számára nagy sávszélességet biztosítva bővítette 3G/HSDPA-hálózatát, így e szolgáltatás 2009 áprilisában a lakosság 68%-ának lakóhelyén, több mint 312 településen elérhető.

Emellett a T-Mobile az ország több pontján elérhetővé tette a névlegesen 14 Mbps letöltési sebességet is, ami duplája a más területeken elérhető névleges 7,2 Mbps-os sávszélességnek. Az ezen elérhető még gyorsabb letöltést az előfizetők az erre alkalmas modemekkel használhatják majd ki.

A növekedés üteme felülmúlja a várakozásokat, az akciós kedvezményeknek, a kedvező feltételekkel elérhető széles eszközválasztéknak és a különböző díjkedvezményeknek köszönhetően. A lakossági és üzleti felhasználás mellett a mobil szélessávú szolgáltatások alkalmazásokhoz, ipari megoldásokhoz, gép-gép közötti kommunikációhoz szintén kiválóan alkalmazhatók.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő