Connect with us

technokrata

Az adatforgalom 90 százaléka már a 3G/HSDPA hálózaton zajlik

Kütyük

Az adatforgalom 90 százaléka már a 3G/HSDPA hálózaton zajlik

A T-Mobile a Cisco szolgáltatásvezérlő megoldásával követi a növekvő adatforgalommal járó adminisztrációs igényeket.

A T-Mobile a régiónkban elsőként vezette be a Cisco Content Services Gateway 2nd Generation (CSG2) megoldását a dinamikus ütemben növekvő adatforgalom mérésére és elemzésére. A szolgáltató ezáltal nem csak a számlázást teheti még kifinomultabbá, hanem további új szolgáltatásokat is nyújthat ügyfelei számára. A fejlesztést többek között a 3G/HSDPA-hálózatokon folyó forgalom ugrásszerű növekedése tette szükségessé.

A Cisco Service Exchange Framework (SEF) keretrendszer részeként a Cisco CSG2 nevű második generációs tartalomszolgáltató átjárója (Cisco Content Services Gateway 2nd Generation) intelligens szolgáltatásvezérlést és -támogatást kínál a mobilinternet élvonalában működő szolgáltatók számára. A CSG2 platform rugalmasan méretezhető és nagyfokú hibatűréssel rendelkező megoldást nyújt a mobiltartalom-alapú számlázás, a szolgáltatásvezérlés, a forgalomelemzés és az adatbányászat területén.

A CSG2 elődjéhez képest két olyan új funkcióval rendelkezik, amely a szülői tartalom-ellenőrzéssel kapcsolatos szolgáltatásokat (például Gyerekzár) biztosítja. A másik újdonság a rugalmas, alkalmazásokhoz igazodó számlázási lehetőség, amely a szolgáltatások differenciált, mennyiségen, időtartamon, letöltött byte-okon, eseményeken, vagy egyéb paramétereken alapuló árazását biztosítja.

A Cisco CSG2 platform a már meglévő 7.600 routerbe illeszthetően működik, mely fokozott feldolgozási és memóriakapacitást biztosít. Egyetlen Cisco CSG2 rendszer több százezer aktív mobilfelhasználót képes kiszolgálni és másodpercenként több mint egymillió egyidejű kapcsolat feldolgozására, illetve több gigabit adatforgalom kezelésére képes.

A hazai mobilinternet piacon 50,73%-os részesedéssel piacvezető T-Mobile mobilinternet forgalmának 90 százaléka ma már szélessávú 3G/HSDPA-hálózaton folyik. Az ügyfélszám bővülésének és az elsősorban a sebesség növekedésével arányosan növekvő felhasználói élménynek köszönhetően. A T-Mobile az igényeknek elébe menve gyors ütemben, jó minőségű lefedettséget és a felhasználók számára nagy sávszélességet biztosítva bővítette 3G/HSDPA-hálózatát, így e szolgáltatás 2009 áprilisában a lakosság 68%-ának lakóhelyén, több mint 312 településen elérhető.

Emellett a T-Mobile az ország több pontján elérhetővé tette a névlegesen 14 Mbps letöltési sebességet is, ami duplája a más területeken elérhető névleges 7,2 Mbps-os sávszélességnek. Az ezen elérhető még gyorsabb letöltést az előfizetők az erre alkalmas modemekkel használhatják majd ki.

A növekedés üteme felülmúlja a várakozásokat, az akciós kedvezményeknek, a kedvező feltételekkel elérhető széles eszközválasztéknak és a különböző díjkedvezményeknek köszönhetően. A lakossági és üzleti felhasználás mellett a mobil szélessávú szolgáltatások alkalmazásokhoz, ipari megoldásokhoz, gép-gép közötti kommunikációhoz szintén kiválóan alkalmazhatók.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák