Connect with us

Új alkalmazások az Iwiw-en

Kütyük

Új alkalmazások az Iwiw-en

Tovább „facebookosodik” az Iwiw: itt vannak a szórakoztató, vagy hasznos(nak vélt) webes alkalmazások.

Tizenhét másik újdonság mellett, holnaptól kipróbálhatók az Iwiw Fejlesztői Verseny győztesei – az Egymás szemében (Pfenninberger Ádám), az iWorld (Körmendi Gergely) és a Petfarm (Kispál István) – a közkedvelt közösségi portálon. Az Origo hónapokkal ezelőtt meghirdetett fejlesztői versenyével olyan hasznos, újszerű vagy szórakoztató alkalmazásokat szeretett volna viszont látni, amelyek az Iwiw alapjaira épülnek. A pályázat címe: „Keressük a 3 legizgalmasabb fejlesztést!” volt, amelyre a pályamunkákat 2009. január 15-étől várta a verseny szakmai zsűrije. A beérkezett, közel félszáz fejlesztés elbírálásánál kiemelt szempont volt az ötletesség, a design, a technológiai megvalósítás és a közösségi funkciók kihasználása.

A zsűri által legjobbnak ítélt három alkalmazás fejlesztője egyenként félmillió forint pénznyereményben is részesült. A megmérettetésen magánszemélyek, csapatok, de akár cégek is indulhattak, a feltétel csupán egy működő, önállóan készített alkalmazás benevezése volt. Az Iwiw-re programozott alkalmazások a szabványnak köszönhetően további oldalakon is hasznosíthatók.

2008. december 4-én nyílt meg a lehetőség a fejlesztők számára, hogy olyan külső szolgáltatásokat, ötleteket, kiegészítéseket fejlesszenek, amelyek kihasználják a legnagyobb hazai kapcsolati hálóban rejlő erőt. Közel négymillió Iwiw felhasználó számára tehetik ismertté szolgáltatásaikat programozók, webes alkalmazásokat működtető vállalkozások. Az OpenSocial szabvány alapján kialakított interfészen keresztül külső alkalmazások illeszthetők a közkedvelt közösségi portál felületébe. A széles körben alkalmazott nemzetközi standard – mint „csatolófelület” – folyamatos korszerűséget és rugalmasságot biztosít. A holnap megjelenő sokszínű, többrétű, szórakoztató alkalmazások számtalan új felhasználási élményt nyújtanak – pl. játékokon, közösségi szolgáltatásokon keresztül –, mindezt úgy, hogy használatuk továbbra is a felhasználók egyéni döntésén alapul.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom